Оказва се, че популярните пълнозърнести хлябове, които понякога струват цяло

...
Оказва се, че популярните пълнозърнести хлябове, които понякога струват цяло
Коментари Харесай

Белият хляб може да е толкова добър, колкото и пълнозърнестия

Оказва се, че известните пълнозърнести хлябове, които от време на време костват цяло положение, може да не са по-добри и потребни от елементарния бял самун за всеобща консумация. Поне това сочи ново проучване, което е проучвало по какъв начин хлябът визира избрани биомаркери в тялото.

Тези маркери на са посочили значими разлики в случаите, когато участниците в проучването са яли обичаен квасен пълнозърнест самун или индустриално създаден бял хляб. Това подсказва, че персонализираните диети може да се окажат по-важни за нашето здраве, в сравнение с сляпото придържане към правила за хранене. 

Според учените генерализации от вида на това кой тип самун е по-добър за нашето здраве в действителност не се отнасят към самостоятелните хора. Реално, това, което е по-здравословно да се яде, е напълно характерен въпрос и зависи от съответния човек и неговите самостоятелни особености на биологичното си устройство. 

Това не е първото сходно изследване. Преди време пък испански учени оповестиха, че белият самун е здравословен, тъй като доста усилва броя на  " положителните " бактерии в стомаха, защищава от болести и усъвършенства здравето.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР