Оказва се, че получаването на ЕС паспорт за безгрижно пътуване

...
Оказва се, че получаването на ЕС паспорт за безгрижно пътуване
Коментари Харесай

Как един нелегален имигрант може да стане българин? Лесно е

Оказва се, че приемането на Европейски Съюз паспорт за нехайно пътешестване из Европа не е мъчно.

Гръцката полиция арестува петима измамници, които се занимават с сходни неща. Освен това единствено през последното тримесечие на тази година полицията задържа 729 бежанци с подправени документи на гръцките летища.

Много пътуват с такива документи до Германия и аплайват за леговище. Ето за какво бизнесът с подправени паспорти на Европейски Съюз в този момент процъфтява. Гръцка персонална карта, в това число самолетен билет до Германия, коства към €4-5 хиляди Предвид непрекъснато огромното търсене има най-различни предложения - паспорти на всяка страна по света, до канадски.

Както се оказа, лъжливи дилъри могат елементарно да бъдат открити в Атина - във всеки подслон за бежанци. Затова за кореспондента на изданието Bild, който организира журналистическото следствие, не беше мъчно да се свърже с един от тях. Срещата се състоя в кафене в центъра на столицата. Разговорът обаче не стартира незабавно: мъжът първо се увери, че клиентът му не е немски служител на реда.

Очевидно дилърът е повярвал на кореспондента, тъй като незабавно минал към техническите проблеми. Според него можете да получите всеки паспорт, единственият въпрос е цената. Паспортите, които се ревизират на летищата, костват повече.

Търговецът споделя, че бежанците, според от външния им тип, се поучават да употребяват италиански или гръцки паспорт, от тези страни е елементарно да се стигне до Германия с трен. Вариантът е 100% действителен. Въпреки това, защото немските правоприлагащи органи в този момент работят в Гърция, бизнесът стана по-сложен и цените се покачиха. Затова на кореспондента беше препоръчан български паспорт. Съответно с подобен документ можете да пътувате единствено с трен. Цената на паспорта беше 2000 евро: половината от сумата - незабавно, и половината - след приемане.

На идващия ден се извърши прекачване на паспортни фотоси и предплатено заплащане. Обикновено документите се приготвят за три дни, само че заради празниците лишило пет дни. Точно пет дни по-късно кореспондентът донесе втората половина от сумата и умерено си взе новия паспорт. Така немският публицист елементарно се трансформира в жител на България – Петър Иванов Тодоров.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР