Оказва се, че ключът към овладяването на ново моторно умение

...
Оказва се, че ключът към овладяването на ново моторно умение
Коментари Харесай

Откриха начин да научавате нови умения два пъти по-бързо

Оказва се, че ключът към преодоляването на ново моторно умеене като свиренето на пиано или умеене в някой спорт не е наложително обвързвано с абсолютния брой часове, който прекарвате в упражненията. Истинската загадка за бързото придобиване на ново умеене лежи в метода, по който го практикувате, открива ново проучване. Учените са открили, че в случай че леко варирате своята подготовка, вие ще съумеете да поддържате мозъка си по-активен по време на процеса на научаване и това може да понижи времетраенето на овладяванетона умеенето до цели два пъти.

Резултатите непосредствено опонират на остарялата догадка, че просто повтаряйки едно моторно умеене още веднъж и още веднъж е най-хубавия метод да го овладеете добре и бързо. Според учените обаче, новият способ е по-бърз и в действителност доста по-приятен и занимателен поради разнообразието, което внася. За задачите на проучването екипът е помолил 86 доброволци да овладеят ново умеене – в тази ситуация, движенето на курсор по компютърен екран посредством стискането на малко устройство, което обаче не е мишка.

Според учените повода зад това е феномен, наименуван реконсолидация. Това е развой, при който съществуващи мемоари се извикват и модифицират с ново знание.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР