Оказва се, че хората са много изобретателни, когато искат да

...
Оказва се, че хората са много изобретателни, когато искат да
Коментари Харесай

Гафовете при ремонт: Къде отиват строителните отпадъци

Оказва се, че хората са доста изобретателни, когато желаят да извършат нарушаване

Всички имаме искания да бъдем европейци, само че мнозина към момента не могат да свикнат с някои правила, присъщи за западните страни. Иначе се възхищаваме на техния живот, на подредената и чиста среда, на цветята, които са на всички места и няма кой да скъса, както и на дисциплината им, а на процедура нямаме подготвеност да дадем своя принос за същото.

Вероятно сте наясно, че на множеството от тези прелестни места, не се срещат хора, които да изхвърлят строителните си боклуци на битовите кофи. А би трябвало да признаем, че у нас това е честа панорама, макар заплахата от наказания. Гафовете при ремонт са не един или два, само че що се отнася до упоменатия стадий - извозването на строителни боклуци, те от време на време не са толкоз комични, колкото отблъскващи и тъжни. Гледката от затрупана с отпадъци зелена поляна или сектор в гората е извънредно неприятна за всички, само че недоволството ни все по този начин не съумява да промени нещата.

Къде отиват строителните боклуци

Има контейнери за строителни боклуци , които компаниите отдават точно с такава цел - да се освободим от ненужния материал след ремонта. За много хора този факт е безспорен и не предстои на подозрение, те подвигат телефона и подписват договорката, тъй като знаят какви могат да са следствията. За други обаче сходна крачка е единствено в краен случай. Те употребяват какви ли не способи в желанието си да се отърват от отпадъците, като по този метод освен усложняват живота си, само че и пречат на близките.

Само няколко причудливи образци, които няма метод да ви се понравят:

Споменахме, че строителните боклуци постоянно срещаме в близкия парк или в гората, където сме отишли да дишаме въздух и да се разхождаме. Уви, нарушителите не се интересуват нито от разпоредбите, нито от природата.

В кошовете за боклук или най-много към тях, ние неведнъж сме били очевидци, че строителни боклуци се изхвърлят, без значение от санкциите, планувани в общинската разпоредба. Ако смятате, че това е възможно и не нанасяте вреди на никого, отново помислете. Специалните контейнери са разнообразни от тези за битовите боклуци, а извозващите машини могат да се повредят от строителните останки от ремонтната ви активност.

Има хора, които се препитават с ровене в контейнерите или събиране на амбалаж. Те в никакъв случай не отхвърлят някой лев против услугата да приберат отпадъците ви, само че вие в никакъв случай не може да сте сигурни къде тъкмо ще бъдат запратени и дали след минути няма да замърсяват някоя тревна повърхност наоколо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР