Оказва се, че ексцентричният световноизвестен диригент Йордан Камджалов има амбицията

...
Оказва се, че ексцентричният световноизвестен диригент Йордан Камджалов има амбицията
Коментари Харесай

Ще оглави ли скандалният Йордан Камджалов Софийската филхармония?

Оказва се, че ексцентричният знаменит диригент Йордан Камджалов има упоритостта да стане шеф на Софийската филхармония. Към момента тече оповестения от културното министерство конкурс за заемане на поста на досегашния шеф – диригента Найден Тодоров. При все, че формалният период за подаване на документите към този момент изтече, имената на кандидатите към момента не са оповестени.

Несъмнено маестро Тодоров също ще се бори за нов мандат. За пет години той може да се похвали с извънредно сполучливи сезони даже в интервала на пандемията. Талантливият пловдивчанин предложения в страната ни редица световноизвестни музиканти, които свириха дружно със Софийската филхармония.

Мераци да оглави Софийската филхармония имал и амбициозният Йордан Камджалов, само че той се надявал да бъде назначен от служебния културен министър проф. Владислав Минеков, до момента в който тече състезанието. И не е изключено това да се случи поради обстоятелството, че се употребява с политически подкрепи от Президентството и служебното държавно управление, защото бе съпредседател на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори президентски мандат. 
 
Истината е, че Йордан Камджалов и Димитър Бербатов, са измежду малцината, които не щадят средства и време да осъществен фантазиите на децата с гении и предпочитание. Последовател е на учението Петър Дънов и се занимава с астрономия.
Той обаче е прекомерно екстравагантен и непрестанно влиза в конфликт с сътрудниците си. Именно заради тази причина бива изгонен от най-елитните музикални театри по света. Преди време даже се появиха подозрения за менталното му положение. 

В Софийската филхармония изпадат в смут единствено при мисълта, че той може да стане шеф. Неофициално се знае, че най-малко 30% от състава й е подготвен да напусне, в случай че това фактически се случи. 

Според мнозина, в случай че любимецът на „ Дондуков “ 2 оглави Софийската филхармония ще даде приоритет на плановете си, ще обсеби всички концерти и ще залитне към елитарността като ще избра да не кани други международни диригенти на пулта. Найден Тодоров направи тъкмо противоположното – преглътна егото си в името на това филхармонията да се развива и да бъде под палката и на други диригенти.

И двамата с Камджалов са новатори в музикалното изкуство, само че съгласно преобладаващата част от музикантите, Тодоров е по-добър уредник и по-успешен управител.
Те обаче нямат подозрение, че поддръжката на Камджалов за Румен Радев ще натежи при избора на нов шеф на филхармонията., въпреки културната институция публично да се води деполитизирана.
Източник: Уикенд
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР