Оказa се, че младият ИТ специалист, който бе задържан за

...
Оказa се, че младият ИТ специалист, който бе задържан за
Коментари Харесай

Заподозреният за атаката срещу НАП се оказа съсед на Горанов

Оказa се, че младият ИТ експерт, който бе арестуван за хакерската офанзива и разпространяването на данните на 5 милиона български жители, работи под прозорците на финансовия министър Владислав Горанов.
20-годишният Кристиян Бойков работи в първокласния комплекс " Есте " - там е офисът на компанията за киберсигурност, чийто чиновник е той, написа OFFNews. В него е и апартаментът, който населява финансовият министър Владислав Горанов и публично се води благосъстоятелност на брачната половинка на кръстника на министъра Иван Сариев - Снежана. Повече за жилището - ТУК!
Апартаментът е платен от 2011 година за 195.6 хиляди евро в " Есте пропъртис ", дъщерно сдружение на " Адванс пропъртис ", в което съдружници са Кирил и Георги Домусчиеви.
Oт Национална агенция за приходите обясниха, че до броени дни ще пуснат приложение, в което всеки може да ревизира дали е злоупотребено с данните му.
Припомняме, че през вчерашния ден (18 юли) Софийска градска прокуратура дефинира мярка за неотклонение " Подписка " на Кристиян Бойков и го освободи от ареста. Мотивите за налагане на най-леката мярка за неотклонение на 20-годишния мъж са събиране на спомагателни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвиняването му в по-леко наказуемо закононарушение - в такова по член 319 б ал.2 Наказателен кодекс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР