Окапването на косата е по-разпространено при мъжете, но за жената

...
Окапването на косата е по-разпространено при мъжете, но за жената
Коментари Харесай

Милиарди хора имат този проблем и се срамуват да говорят за него! Вече има начин да се справите

Окапването на косата е по-разпространено при мъжете, само че за дамата е доста по-потискащо да открива десетки косми по възглавницата или четката си. Човек всекидневно губи по 100 косъма - това е обикновено. Но в случай че падащата коса ви се коства прекомерно, не подценявайте това. Причините за опадане са доста и е належащо да се изяснят в точния момент, с цел да не останете без коса. - приемственост Ако вашите родственици страдат от оплешивяване, то вероятността и вас да ви сполети същото е огромна.

При дамите косъмът е по-тънък, с цел да му помогнем да пораства и да съхраним косата си по-дълго, е добре да се обърнем към експерт, който ще направи нужните проучвания и ще назначи лекуване.

- недостиг на витамин В
С този проблем ще се справите, като ядете повече риба, месо, плодове, орехи, моркови и така нататък Може да прибегнете и към добавка на витамин В.

-недостиг на витамин А
Дневната норма за дамата е 0,8 мг. При нормализирането на количеството на витамин А, нужно за организма, косата пораства обикновено. - неявяване на протеини Ако организмът ви има дефицит на протеин, той ще го набави за сметка на косата. Това маже да се откри 2-3 месеца след рухването равнището на протеин. В подобен случай е належащо да ядете повече артикули от скотски генезис - пиле, риба, говеждо, телешко, млечни артикули, както и ориз и бобови растения.

- анемия (недостиг на желязо)
Много дами от 20- до 50-годишна възраст страдат от дефицит на желязо. Това е елементарно изправим проблем при опадане на косата. Анализът на кръвта може да дефинира вида анемия. Не забравяйте да приемате храна съдържаща богато количество на желязо - говеждо, свинско печено, сушени ябълки, круши, кайсии, сини сливи, яйца, ядки.

Четете още скъпи препоръки за здравословно хранене на zdrave.to.

- хормони
Хормоналните промени по време на бременност или при приемане на хормонални медикаменти могат да бъдат причина за загуба на коса. Нарушаването на хормоналния баланс в интервала на менопауза също води до такива резултати. Ако казусът е в резултат на бременността, то с раждането на детето косопадът би трябвало да престане. Ако е поради хормонални медикаменти, консултирайте се с доктор, който да ви предложи подобаваща опция.

- бърза загуба на тегло
Внезапното събаряне на килограмите е една от аргументите за загуба на коса. Неправилното хранене повлича след себе си витаминна и минерална непълнота, тъй че не прибягвайте до фрапантни и стресови за организма диети. Косопадът, съвпадащ с намаление на тежестта, може да бъде симптом даже за анорексия. В подобен случай е належащо да се върнете към пълноценно хранене и след време косата ще се възвърне. - физическо напрежение Продължително заболяване, интервенция или физическа контузия може да доведат до косопад. Това би се забелязало след 3-5 месеца. Хубавата вест е в това, че косата още веднъж стартира да пораства обикновено, когато организмът се възвърне.

- стрес
Ако вие сте в непрекъснат стрес, това ще се отрази освен на вашата коса, само че и на вашето здраве като цяло. Научете се леко да преживявате комплицираните житейски обстановки. Занимавайте се с нещо прелестно - разхождайте се или започнете ново занятие.

- стареене
Най-баналната причина. Много дами над 50 години виждат, че косъмът им става по-тънък. Какво да вършат? Може да промените прическа, цвета на косата и да употребявате подобаваща артикули за коса.

За да не се стига до изброените нагоре крайности, е належащо да отделяме внимание освен на косите си, само че и на здравето си.

Източник: дама.бг

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР