Ожесточените боеве за Северодонецк и Лисичанск навлизат в решаваща фаза,

...
Ожесточените боеве за Северодонецк и Лисичанск навлизат в решаваща фаза,
Коментари Харесай

Войната: Боевете за Северодонецк навлизат в решаваща фаза, Украйна вече е кандидат-член за ЕС

Ожесточените боеве за Северодонецк и Лисичанск навлизат в решаваща фаза, оповестиха от Киев. След като съветските сили са завладяли две обитаеми места на юо от Лисичанск, на украинските бранители евентуално ще се наложи да правят отстъпка от предните позиции, с цел да не бъдат обкръжени, губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай.

Три крилати ракети удариха южния пристанищен град Миколаев. Други две са свалени от украинската Противовъздушна отбрана край Одеса.

Първите ракетни системи за залпов огън HIMARS дойдоха в Украйна.

" Благодаря на моя американски сътрудник и другар, министърът на защитата Лойд Остин, за тези мощни принадлежности ", написа в Туитър украинският министър на защитата Олексий Резников.

Така Вашингтон извършва желанието да достави на украинската войска съвременни ракетни системи с обхват до 80 км. Украинската страна увери, че няма да ги употребява за поразяване на цели на територията на Русия.

Европейският парламент поддържа с резолюция даването на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова. Документът беше признат с 529 гласа " за ", 45 гласа " срещу " и 14 гласа " въздържал се ".



Страните от Европейски Съюз се готвят за още по-сериозно понижаване на съветския газ. Днес Европейски Съюз контракти съдействие с Норвегия - вторият производител в Европа след Русия. Целта е да се усилят доставките на норвежко синьо гориво към 27-те от общността в кратковременен и дълготраен проект.

В същото време Германия започва втората фаза от своя тристепенен проект за дейности при газова рецесия. Министърът на стопанската система Роберт Хабек прикани сънародниците си да понижат потреблението на газ, в границите на напъните да се спести сила за зимата.

Американският производител на спортни артикули " Найк " стана следващата западна компания, която напуща Русия, поради войната в Украйна. Тя ограничи активността си още при започване на март, само че през днешния ден заяви за дефинитивно излизане от страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР