Ожесточени сражения между израелската армия и палестински терористи имаше тази

...
Ожесточени сражения между израелската армия и палестински терористи имаше тази
Коментари Харесай

Ожесточени сражения в Газа

Ожесточени сражения сред израелската войска и палестински терористи имаше тази нощ в линията Газа, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1227
Репортер на организацията заяви за мощни въздушни удари по град Хан Юнис в южната част на палестинската територия - новата " гореща точка " на спора.

Десетки хора са били убити в линията Газа при израелски офанзиви тази нощ, споделиха локалните здравни управляващи, следен от ислямисткото придвижване " Хамас ". Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Конфликтът избухна след изненадващото нахлуване на " Хамас " в Израел на 7 октомври, при което бяха убити към 1200 души. Приблизително 240 индивида бяха отведени в линията Газа като заложници, написа Българска телеграфна агенция.

В отговор израелската войска предприе военна интервенция в линията Газа, при която досега съгласно локалните управляващи са били убити близо 18 хиляди души, множеството от които - дами и деца. Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

1,9 милиона индивида, т. е. 85 % от жителите на линията Газа, са били принудени да изоставен домовете си след експлоадирането на спора, по информация на Организация на обединените нации.

Днес израелската войска заяви за Агенция Франс Прес, че е изгубила 101 бойци от началото на своята интервенция в Газа.

Вчера  " Хамас " се закани, че нито един пленник няма да излезе жив от палестинската територия, в случай че няма замяна с палестински пандизчии в Израел, договаряния и извършване на " настояванията на съпротивата ".

Прекратяване на огъня за една седмица в края на предишния месец разреши да бъдат освободени стотина заложници, държани от палестинското ислямистко придвижване в линията Газа. Смята се, че 137 души остават в плен в линията Газа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР