Поръчваш сешоар през интернет – получаваш буркан марихуана Туроператори ни

...
Поръчваш сешоар през интернет – получаваш буркан марихуана Туроператори ни
Коментари Харесай

Внимание! Вижте схемите, с които туроператорите ни мамят!


Поръчваш сешоар през интернет – получаваш буркан марихуана

Туроператори ни цакат с всякакви схеми. Бъдете деликатни. Един от тях е присъединил в офертата си за проведено туристическо пътуване  " БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ " при положение на гибел на пътуващия. Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR  Габриела Руменова от  " Ние, потребителите " и изясни, че това е нелоялна комерсиална процедура.

Съгласно Закона за отговорностите и договорите при двустранните контракти, в случай че задължението на едната страна се погаси заради неспособност за осъществяване, договорът се скапва по право. В случая и за двете страни има справедлива неспособност - нито мъртвият може да заплаща, нито туроператорът може да даде туристическа услуга на труп. Следователно, и да не е налице „ бонус пакетът “, в тази догадка туроператорът ще бъде задължен да възвърне заплатената сума на наследниците на умрелия.  

Руменова уточни и че в настоящите общи условия на туроператори има редица несправедливи ангажименти, които съставляват и нарушаване на настоящото потребителско законодателство, в това число на европейски наставления, измежду които и тази за неравноправните клаузи в потребителските контракти. 

Тя даде образци с клаузи, с които туроператорите си резервират правото да трансформират датата и часа на тръгване, при включени самолетни полети да потвърдят часа на тръгване от 5 до 7 дни преди началото на пътуването, да връчат окончателната стратегия в деня на заминаването, без да се планува публично туристите да могат да се откажат от контракта на основанието на тези промени и да получат парите си назад. Същевременно, при отвод от пътуването по избор на потребителя, той дължи до 100% от таксата като наказателна клауза.

Експертът разяснява и куриозния случай, при който мъж поръча през интернет сешоар, а получи буркан с марихуана. „ Като се абстрахираме от престъпния аспект и от куриозния привкус на проблема, би трябвало да кажем, че при сбъркани от търговеца поръчки, потребителят има право да предяви претенция и следва да си получи назад всички пари, в това число и за куриерските разноски. “. Друг вид за уреждането на разногласието е търговецът за своя сметка да изпрати наново действително поръчаната от клиента му стока.  
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР