Ожесточени сблъсъци избухнаха между мигранти от Афганистан и Еритрея вчера

...
Ожесточени сблъсъци избухнаха между мигранти от Афганистан и Еритрея вчера
Коментари Харесай

22-ма ранени при нови сблъсъци между мигранти в Кале

Ожесточени конфликти избухнаха сред мигранти от Афганистан и Еритрея през вчерашния ден във френския град Кале, предава Франс прес. Ранени са 22-ма души. 4-ма от тях са простреляни и лекарите се борят за живота им.

В спора са взели участие стотина мигранти, част от стотиците в Кале, които се надяват да пресекат незаконно Ламанша и да стигнат до Англия.

Според прокуратурата минимум 12 мигранти са ранени от удари със стоманени пръти.

Вътрешният министър Жерар Коломб отпътува нощес за среща с кмета на Кале, прокурора и локалните управляващи.

Насилието избухнало първо след сборичкване на стотина въоръжени с колове и камъни мигранти покрай болничния център в Кале, където беше така наречен „ джунгла “ – гигантско гето с над 8000 мигранти, разрушено през 2016 година После избухнал втори скандал на към 5 км по-нататък.

Стотина африкански мигранти с колове тръгнали да атакуват 20-ина афганци. Полицията се намесила, с цел да защищити афганистанците, а в същото време към този момент се събрали сред 150 и 200 еритрейци.

Насилието избухнало, откакто рано сутринта през вчерашния ден управляващите започнаха интервенция за унищожаване на палатките и бараките на мигрантите.

След разрешаването на джунглата към 800 мигранти не престават да живеят в Кале по последни данни на неправителствените организации. Според полицията са към 550-600.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР