Охрид. Делегация от Велико Търново гостува за честванията на празника

...
Охрид. Делегация от Велико Търново гостува за честванията на празника
Коментари Харесай

Делегация от Велико Търново се срещна с кмета на Охрид Йован Стояноски

Охрид. Делегация от Велико Търново гостува за честванията на празника на Охрид и Деня на св. Климент Охридски – 8 декември, в границите на партньорството сред двата града, оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Работното посещаване бе проведено по покана на кмета на Охрид Йован Стояноски. Представители на Велико Търново бяха заместник-кметът по филантропични действия Ганчо Карабаджаков, шефът на дирекция „ Култура, туризъм и интернационалните действия “ Нелина Църова, специалисти от общинската администрация.
Ганчо Карабаджаков поздрави Йован Стояноски от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Подчертана бе вековната съгласуваност сред старопрестолния град и Охрид, както и опцията за разширение на двустранните контакти и съдействие в духа на добросъседство сред България и Македония. Кметът на Охрид и ръководителят на Общинския съвет Живка Ангелоска бяха поканени при първа опция да посетят Велико Търново.
Делегацията от старопрестолния град взе участие в формалните прояви за празника. Поднесени бяха цветя пред паметника на св. Климент Охридски, намиращ се на централния градски площад в Охрид. Великотърновци почетоха откриването на празнична галерия, както и тържествената гала по връчване на годишните награди на изявени общественици. Другият български град, чиито представители участваха в формалните прояви, бе Пловдив.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР