Oхраната, осъществявана от НСО, върху е свалена и той ползва

...
Oхраната, осъществявана от НСО, върху е свалена и той ползва
Коментари Харесай

НСО свали охраната на Кирил Петков, ден след статията в Die Welt


Oхраната, реализирана от НСО, върху е свалена и той употребява към този момент единствено водач и кола, научи Novini.bg. 

Зa свалянето на защитата Петков е бил осведомен персонално от шефа на НСО ген. Емил Тонев, настояват източници близки до службите. Не са ясни аргументите, заради които защитата му е понижена. От пресцентъра на " " потвърдиха новината и обявиха, че от през днешния ден някогашният министър председател позлва единствено водач и кола на НСО. потърси и НСО, само че от службата за защита отхвърлиха коментар по тематиката с претекста, че " не разискват въпроси, свързани с охранявани лица ". 

Интересно е, че свалянето на охраната става единствено ден, след публикацията в Die Welt за поддръжката, която съдружният кабинет на е обезпечил на Украйна. Разследването на Die Welt нарече дейностите на и Асен Василев " храброст в точния миг, която може да бъде взета за образец от останалите. Въпреки зависимостта си от Русия и терзанията от съветска експанзия, България откри изобретателен метод да застане до Украйна ". Външният министър на Украйна Димитро Кулеба добави: " сподели интегритет и аз вечно ще съм му признателен, че съумя да вложи цялото си политическо умеене, с цел да откри решение на казуса с оръжията. Историята е елементарна. Докато някои в България застанаха на страната на Русия, Петков избра вярната страна на историята и ни оказа помощ да се защитим от един доста по-силен зложелател ".  

За надълбоко навлизане на съветски сътрудници в българската политика алармира и проверяващия публицист Христо Грозев, единственият задграничен публицист, разгласен за търсене от режима на Путин. Преди ден той сигнализира за вероятни провокации от страна на съветските сътрудници в България. Приносът на България, с фокус върху ролята на Петков и Василев за налагането на стопански наказания върху Кремъл при започване на войната, беше необятно отразен и в съветските медии. 



Припомянме, някогашните министър председатели и шефове на парламента имат право на защита от НСО 4 години откакто е завършил мандатът им. До момента от министър-председателите с такава се употребиха Бойко Борисов, Стефан Янев и. От шефовете на Народно събрание защита има пък за Цвета Караянчева, Ива Митева, Никола Минчев. По закона на всеки от шестимата му се поставя автомобил на НСО с един водач и още един охранител. 

През ноември по предложение на служебния министър председател Гълъб Донев бе изменен правилникът на НСО и специфична комисия взема решение дали има действителна опасност за живота на бившите премиери и шефове на Народно събрание. Мотив за смяната бе честата промяна на министър-председатели и шефове на Народното събрание в последните години, което доста завишило разноските на охранителната работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР