Огромните древни Стени на Бенин в Нигерия …Всички са чували

...
Огромните древни Стени на Бенин в Нигерия …Всички са чували
Коментари Харесай

Огромните древни Стени на Бенин в Нигерия

Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия …Всички са чували за Великата китайска стена, само че доста малко хора знаят за Стените на Бенин. Тези стени са едни от най-големите изкуствени структури, съществували в миналото в историята на човечеството.Те се намират в град Бенин Сити, Нигерия. Въпреки, че в този момент от тях е останало малко, в миналото са достигали височина от 18 метра и са заобикаляли градска зона от ​​1191 квадратни километра.Стените на Бенин са едно от най-ярките доказателства за съществуването на високоразвити страни в Африка, на юг от Сахара, през древността.Повечето от тях са потърпевши не от времето, а от вредите, нанесени им от английските войски през 1897 година Оттогава те са рухнали и станали неизползваеми. Под държавна отбрана са от 1961 година, само че по-голямата част от региона изисква незабавни консервационни работи, в противоположен случай стените ще бъдат изгубени вечно.


 Приблизителен цялостен аспект на Стените на Бенин
Приблизителен цялостен аспект на Стените на БенинТе се състоят от вътрешни и външни кръгли стени, обграждащи имот кралска земя, както и земни валове и изкопи.Първите исторически сведения в западни източници за тази конструкция могат да бъдат открити в записи от 1500 година, когато португалският откривател Дуарте Пачеко Перейра ги разказва след завръщането си от пътешестване в Африка. Почти 100 години по-късно различен откривател – Дирик Руйтерс, също посещава Бенин Сити и дава своето изложение.Любопитното е, че описанията на Перейра и Руйтерс са много разнообразни. Перейра загатва единствено, че градът е заобиколен от голям трап, до момента в който Руйтерс разказва освен необятни изкопи, само че и огромни земни валове. Археолозите считат, че Перейра е позволил неточност в описанието си и е сбъркал земните стени с друга част от рова.

 2 1 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Никой не знае сигурно по кое време и от кого са издигнати тези стени. Историците почти показват интервала сред 1-во хилядолетие на нашата епоха и 1500 г.Археолозите пресмятат, че при 10-часов работен ден и до 2500 служащи може да са нужни към 200 дни за създаване. И даже без да се регистрира времето за събиране на материали и превозването им до обекта, сходно монументално събитие приказва за комплицирана и проведена просвета.

 3 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Стените на Бенин се унищожават освен тъй като са били развалени от британците и не са реконструирани в продължение на доста епохи, само че и тъй като локалните поданици интензивно крадат материалите им за лични строителни потребности.

 4 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Етноматематикът Рон Еглаш счита, че оформлението на античния град на Бенин и неговите стени са били комплицирани, и че строителите му са употребявали фрактали като основа.Четете още: Храмът Язиликая – гигантска карта на Вселената и календар (видео)Той също по този начин отбелязва с мъка, че когато европейците за първи път отиват в Африка, те считат локалната архитектура за доста неорганизирана и затова примитивна. Никога не им е хрумвало, че африканците могат да употребяват математически форми.

 5 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Книгата на международните върхове на Гинес (издание от 1974 г.) разказва Стените на Бенин и околното кралство като „ най-голямата изкопна работа в света, осъществена преди ерата на машините “. Това е и един от първите градове, които имат сходство на улично осветяване, с големи железни фенери, издигнати и сложени в целия град.

 6 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Размерът и структурата на Стените на Бенин се комбинират, с цел да основат доста висок и пълен щит към града. Той е бил надеждно предпазен от външни агресори и е можел да процъфтява.Градът е бил в действителност богат. Бенин Сити от дълго време е прочут със своя специфичен “бронз ”, датиращ от XIII век, който, макар, че в действителност е направен от месинг, е доста комплицирано и красиво произведение на изкуството.

 7 - Огромните антични Стени на Бенин в Нигерия
Освен това, в града са основани прелестни произведения от слонова кост и дърво. От XV до XVIII век, град Бенин поддържа положителни търговски връзки и с португалските търговци.През XVIII и XIX век Кралство Бенин е раздрано от политически битки и раздори сред членовете на кралското семейство, които предизвикват гражданската война.Когато търговията с плебеи се появява там през XVI век, градът стартира да запада, притокът на пари понижава и кралството стартира да губи територия. През 1897 година британците побеждават и ограбват Бенин Сити в хода на присъединението му към колонията си Нигерия, от която градът по този начин и не се възвръща.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР