Огромни опашки се образуваха преди началото на тазгодишното 14-то издание

...
Огромни опашки се образуваха преди началото на тазгодишното 14-то издание
Коментари Харесай

Опашки пред музеите в София за Европейската нощ

Огромни опашки се образуваха преди началото на тазгодишното 14-то издание на Европейската нощ на музеите.

До среднощ можете да посетите гратис 48 галерии и музеи в София.

Дългата опашка пред Националната художествена изложба не отхвърли искащите да влязат и да видят експозицията с картини на Бернини, по-известен със своите емблематични скулптурни композиции.

„ Вече е фамилна традиция, всяка година на тази дата сме по трасето. Ходим по музеи и през останалата част от годината, тъй като синът ни се занимава с изкуство. Все още не сме решили накъде ще се отправим от тук “, сподели Дария Анчева пред кореспондент на БГНЕС.

"Различният музей " на България и неговата история (ВИДЕО)

„ Доста огромна е опашката. Май доста ще чакаме, само че си заслужава. Все отново е хубаво да ги забележим и тъкмо тази нощ, в която има повече хора и съгласно мен атмосферата е по-добре. Мислим да отидем и в други музеи, само че към момента не сме решили “, сподели Нур Гюлиста.

„ Хората нямат пари да отидат, когато се заплаща за музея. Аз не мога да си разреша с моята пенсия от 304 лв. да отида на музей. Исках да отида в Археологическия музей, само че там опашката е над 120 души и това значи да изгубя всички други музеи “, описа Веселин Василев.

Националният военноисторически музей - български храм на безсмъртието

„ Това е един добър късмет да разгледаме галериите. От тук се насочваме към „ Квадрат 500 “ и по-късно към къщата-музей на П. Яворов и Иван Вазов. Аз за първи път се включвам в нощта на музеите и ми е доста забавно “, сподели Константин Костов.

В Етнографския музей пък се организираха и уроци по фолклорни танци. Те провокираха голям интерес от страна на посетителите, които откакто се възхитиха на изкуството с четка, слязоха с цел да се потопят в магията на родната просвета и обичаи.

За времето на Европейската нощ на музеите са затворени за придвижване улиците. „ Оборище” сред бул. „ Васил Левски” и ул. „ Г.С.Раковски”; ул. „ Дунав” сред ул. „ Московска” и пл. „ Св. Александър Невски”; бул. „ Цар Освободител” сред пл. „ Народно събрание” и пл. „ Независимост”; ул. „ Аксаков” сред ул. „ Г. Бенковски” и ул. „ Дякон Игнатий”; ул. „ Г. Бенковски” сред ул. „ Аксаков” и бул. „ Цар Освободител”; и ул. „ Леге” сред ул. „ Съборна” и пл. „ Атанас Буров”;

Тази година се организира и игра на Френския институт в България "Снимай се и завоюва! ", обвързвана с девет експоната от участващите в Европейската нощ на музеите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР