Огромни опашки се извиха днес от сутринта в цялата страна

...
Огромни опашки се извиха днес от сутринта в цялата страна
Коментари Харесай

Битката за олио: Огромни опашки в страната, властта призова – без паника, има достатъчно

Огромни опашки се извиха през днешния ден от сутринта в цялата страна поради олио „ на промоция “. Стигна се до напрежение , конфликти , спорове и даже до гибелта на възрастен мъж.

Властта увери, че има задоволително количества олио, няма потребност от никакво презапасяване, тъй като в действителност се основава непотребна суматоха.
 БГНЕС
Дъгите опашки се извиха пред комерсиалните обекти още от 06:00 ч. сутринта. Някои бяха си запазили места, даже и от по-рано.

За промоцията о т 2,99 лева на бутилка клиентите знаеха още от началото на седмицата. През последните дни консуматори съобщаваха, че цената в другите вериги и дребните магазини доближава и надминава 6-7 лева

И по този начин настана суматоха , че ще свърши олиото или цената му ще се увеличи още повече.

От веригата магазини обясниха за, че имат количества на склад, а промоцията е била избрана доста преди цената на олиото да се усили в магазините.

 
77-годишен мъж умря, до момента в който чака на опашка в един от огромните хипермаркети в комплекс „ Славейков ” в Бургас. Тя е била дълга към 300 метра. След дълго очакване мъжът е умрял до палети с олио. На място е пристигнал екип на Спешна помощ, който единствено е установил гибелта.

Местните поданици бяха възмутени, че се чака с часове, с цел да се доберат до олиото в магазина. Подобна бе обстановката пред всички огромни хипермаркети на същата верига в Бургас.
 БГНЕС

 БГНЕС
" Мъжът умря в магазина. Блъскаха го и му стана неприятно. Беше лудница. Хората споделиха, че е паднал, посинял е и е умрял. Опашката беше голяма ", описа една от дамите, която е пазарувала в магазина.

Съдебно-медицинска експертиза ще откри каква е точната причина за гибелта на мъжа.
 
Социалните мрежи бяха залети със фотоси и видеоклипове на дълги опашки, пердах и блъсканици от цялата страна.



Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова незабавно се срещна с производители на олио в Министерството на стопанската система промишлеността.

" Общото мнение е, ч е има задоволително количество създадено олио. Има наличия на слънчогледово семе. Преработвателите работят обикновено . Няма недостиг на пазара. Има олио да залеем цялата страна. Няма потребност от презапасяване. Създава се изкуствена суматоха. Повишеното изкупуване води до нарастване на цената ", съобщи Нинова.

" Обръщам се към всички: Не се поддавайте на лъжливи внушения. С тази суматоха вредите сами на себе си. Т ака ви подлъгаха за една нощ с бензина и на другия ден цената падна. Сега по този начин ви манипулират с олиото. Утре с нещо друго. Слънчогледовото семе е обезпечено, производството на олио също, подхващаме ограничения по отношение на спекуланти. Мислете рационално и не се поддавайте на операции ", добави тя.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР