Огромната опасност буквално е на границата на страната ни, заради

...
Огромната опасност буквално е на границата на страната ни, заради
Коментари Харесай

Нов Зловещ Вирус Е Надвиснал Над България! Може Да Доведе До Избиването На Стотици Хиляди Животни

Огромната заплаха безусловно е на границата на страната ни, поради което в идващите месеци ще се подхващат изключителни ограничения, с цел да се предотврати болестта. Единственият вероятен метод, поради миграцията на глиганите, е избиването на огромна част от популацията, настояват вирусолози.

Това бе повода и за незабавната смяна на Закона за лова, който ще разреши министърът на земеделието да издаде заповед за спомагателни ловни излети за намаляне на популацията на дивата свиня. Очаква се всеобщият отстрел да стартира тази или идната събота, откакто бъдат обнародвани измененията в закона. Те плануват по глиган да се стреля още от в този момент, а не от 1 октомври и ловът да се разрешава всяка сряда, събота и неделя, както и на публични празници.

" Парламентът промени Закона за лова, с което даде право на министъра на земеделието да трансформира периодите за ловуване, което значи, че в случай че има изключителни условия, може да се допусне ловуване, какъвто е казусът с чумата по дивите свине ”, разяснява пред " Флагман.бг " Иван Иванов, народен представител от Българска социалистическа партия.

Държавата понижи доста и таксите, които заплащат чужденци в ловните стопанства. За отстреляна дива свиня до 2 години не се заплаща нищо, над 2 години цената пада от 500 на 100 евро. Ловци обаче се тормозят дали няма да се злоупотребява и на ловните излети да се отстрелват освен глигани. Според тях тази мярка ще унищожи популацията на дивеча и ще нанесе тежки провали, които ще е невероятно да се възстановят даже за 10-15 години.

Засега страната ще даде право на ловците да запазят месото от дивеча, само че ще би трябвало да пращат проби за проучване. Авджиите ще би трябвало да загробват кожите и скотски отстатъци в ями.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР