Заплатите във Великобритания, без да се вземат предвид бонусите, са

...
Заплатите във Великобритания, без да се вземат предвид бонусите, са
Коментари Харесай

Ръстът на заплатите във Великобритания надминава очакванията през първото тримесечие на годината

Заплатите във Англия, без да се вземат поради бонусите, са нарастнали с 6 на 100 през тримесечието, приключващо в края на март по отношение на същото тримесечие на предходната година. Това разкриват най-новите данни на Службата за национална статистика (ONS), представени от Ройтерс.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха растеж на възнагражденията от 5,9 на 100 – малко по-ниско, в сравнение с през тримесечието, приключващо през февруари (6 на сто).

Британската централна банка (Bank of England) следи за признаци, че към момента мощният растеж на заплатите в страната може да тласне нагоре инфлацията, макар че предходната седмица алармира, че може да стартира да понижава лихвените проценти от настоящия им 16-годишен връх от 5,25 на 100 още през юни.

" Това е 10-ият следващ месец, в който заплатите нарастват по-бързо от инфлацията, което ще помогне за понижаване на натиска върху разноските за живот на фамилиите ", сподели финансовият министър Джереми Хънт в изказване.

За същото тримесечие общото възнаграждение, което включва по-нестабилни заплащания на бонуси, се увеличи с 5,7 на 100, също надминавайки темпа, предвиждат от икономистите (5,5 на сто).

Ръстът на главното възнаграждение в частния бранш, одобрявано за основен индикатор за централната банка на страната, се е намалил леко - до 5,9 на 100 през тримесечието до март.

Също по този начин през тримесечието януари – март безработицата във Англия се е повишила до 4,3 на 100, което е най-високото ѝ ниво от тримесечието, приключващо в края на юли 2023 година През предходния тримесечен интервал - декември 2023 година - февруари 2024 година, английската безработица бе 4,2 на 100.

" Продължаваме да виждаме краткотрайни признаци, че пазарът на труда се охлажда, като както заетостта, по този начин и броят на служащите на трудов контракт демонстрират спадове през последните (тримесечни) интервали ", сподели Лиз Маккеоун, шеф на икономическата статистика на ONS, отбелязва Българска телеграфна агенция.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР