Огромна чистка в ПСЖ се задава след загубата с 1:2

...
Огромна чистка в ПСЖ се задава след загубата с 1:2
Коментари Харесай

Президентът, треньорът и половината титуляри на ПСЖ ще бъдат изгонени от „Парк де Пренс"

Огромна чистка в ПСЖ се задава след загубата с 1:2 от Реал Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига, която за следващ път изпепели вярата на парижани, че всеки трофей може да се купи с най-скъпите звезди. Според френските медии притежателите на клуба от катарската кралска фамилия са гневни, че макар колосалните вложения тимът не може да оправдае упованията за успех в Европа. Треньорът Унай Емери е сигурен пасажер.

Катарците са безапелационни, че наследникът му би трябвало да бъде италианец. Първият им избор е Антонио Конте, само че като вид е спряган и Масимилиано Алегри. Заедно с Емери сигурно си потеглят и половината титулярен състав от мача с Реал. Списъкът стартира с вратарите Ареола и Кевин Трап. Договорът на Тиаго Мота изтича през лятото и няма да бъде подновяван. Колегата му в халфовата линия Марко Верати най-вероятно ще го отнесе поради аления картон, който си изкара против Реал, откакто шефовете на „ Парк де Пренс " в прав текст оповестиха, че това е умъртвило мача.

Анхел Ди Мария пък се обрисува да бъде пратен на сергията в името на финансовия феърплей. Глави обаче ще хвърчат и по високите етажи. Президентът Насер Ал Келайфи, който ръководи в Париж като персонален наместник на емира на Катар - Тамим бин Хамад Ал Тани, също е заложен на дузпата. Когато през 2011 година катарците купиха клуба Ал Келайфи даде обещание на благодетелите си в Доха, че до пет години ще им донесе трофея в Шампионската лига.

Седем години по-късно ПСЖ в никакъв случай не е изглеждал по-далеч от него, от самия старт на плана. Освен това персоналните гафове на Келайфи станаха прекомерно доста. Навремето тъкмо поради него някогашният треньор Лоран Блан измъкна колосална наказателна клауза, откакто подписа нов контракт малко преди да бъде уволнен. Емери също бе персонален избор на Келайфи.

Ако слуховете че Неймар може да напусне през лятото се окажат правилни, цялото му ръководство ще се окаже цялостна злополука, както и представянето на ПСЖ във вторник вечер.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР