Огромен успех постигна българско момче, посветило се на пианото. 10-годишният

...
Огромен успех постигна българско момче, посветило се на пианото. 10-годишният
Коментари Харесай

10-годишният Ивайло спечели престижен конкурс по пиано в...

Огромен триумф реализира българско момче, посветило се на пианото. 10-годишният Ивайло Василев завоюва публиката и журито на огромен конкурс в Москва. Момчето се завърна в България с първа премия от конкурс, носещ името на съветската пианистка и възпитател Анна Артоболевская. Той е единственият награден на галаконцерта и единственият, извикан на бис.

Според московското жури, Ивайло е без конкуренция. И, в случай че не беше поръчката му за персонални образ и жанр, сигурно всички щяха да го съпоставят с Моцарт. В дома на 10-годишният музикант едно до друго стоят новото и първото пиано. Първият инструмент получава едвам 5-годишен като подарък от Дядо Коледа, оповестява bTV.

„ Било ми е мъчно, само че това не ме кара да се откажа от пианото”, споделя Ивайло. В Москва до него е преподавателят му Емилия Канева. „ Още от първото свирене го харесаха доста, той стана любим на публиката”, споделя тя. Самият Ивайло не се опасява от още надпревари. Мечтае да стане прочут пианист и да свири на огромни подиуми.

тагове Ивайло Москва конкурс пиано
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР