Огромен терлик с дължина от пръстите до петата 4.10 м

...
Огромен терлик с дължина от пръстите до петата 4.10 м
Коментари Харесай

Димитровградско село кандидатства за Гинес с най-големия терлик в света

Огромен терлик с дължина от пръстите до петата 4.10 м и близо метър височина ще покажат за първи път във село Крум във връзка Световния ден на плетенето . Това оповестиха от пресцентъра на Община Димитровград.
Творението е дело на 5 дами от селото, които със сръчните си ръце в продължение на шест месеца са изработвали най-голямото сходно плетиво в света, с което селото ще кандидатства в " Книгата за върховете Гинес ".
Ретро автомобил Jaguar MK9 от 1961 година ще добавя атрактивния празник, който ще се организира на 9 юни 2018 година от 10.00 часа в парка на село Крум. Събитието се провежда за трета година от НЧ " Просвета 1926 " и кметство с.Крум. Фестивалът съхранява старите техники на ръчно плетиво излъчени от потомство на потомство. В програмата най-сръчните майсторки ще се включат в конкурс за плетиво, с цел да покажат своите умения. Наред с това ще се организира и конкурс за остарели градски песни, а ценителите на старите шлагери ще могат да слушат онлайн и известната вокална група " Детелини " от село Каравелово, община Карлово.
От 12.00 часа уредниците ще покажат атрактивно ревю на ретро костюми. Участва група " Детелини " от село Каравелово, Карловско. Всички посетители на празника ще бъдат посрещнати с локум на съчка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР