Огромен скандал назрява в българския клубен футбол. От двете страни

...
Огромен скандал назрява в българския клубен футбол. От двете страни
Коментари Харесай

ЦСКА се вдигна на бунт за ТВ правата в Първа лига

Огромен скандал назрява в българския клубен футбол. От двете страни на спора са два от водещите тимове у нас – ЦСКА и „ Лудогорец”. В Българския футболен съюз е постъпило писмо от „ червените”, с което се упорства за преразглеждане на контракта за телевизионни права от новия сезон, оповестява вестник „ Труд”.

Писмото е подадено в централата на БФС през вчерашния ден (5 юли). В него се излагат обстоятелства за съществуването на четворен спор на ползи в контракта за телевизионни права. Въпросният договор е подписан сред БФС и компанията, която държи правата за лъчение до 2021 година – „ Футбол Про Медиа “.

От ЦСКА показват, че по данни в Търговския указател предприемачът Кирил Домусчиев е притежател на сегашния първенец „ Лудогорец “, компанията „ Футбол Про Медиа “, както е и правно привързан с телевизионния канал, по който се предават мачовете от Първа професионална лига. В същото време той е член и на Изпълнителния комитет към БФС.

Според „ алените “ по този метод е основана монополна позиция на едно лице в областта на българското футболно състезание, като това е в ущърб на ЦСКА.

Снимка: БГНЕС

Ако не последва реакция на БФС, от писмото на ЦСКА излиза наяве, че „ армейците” имат подготвеност да сезират за спора на ползи и способените органи в Европейската футболна централа УЕФА .

ЦСКА показва подготвеност да даде правата за лъчение на дуелите си от новия сезон в Първа професионална лига, Купата на България и Суперкупата на друга телевизия. За задачата, от стадион „ Българска армия” са подготвени да дадат % от постъпленията на БФС и на противниковите тимове.

Според обява във вестник „ Труд “, управлението на ЦСКА е провело срещи на най-високо равнище с управата на един от главните си съперници – „ Левски “ . Пред всекидневника от ЦСКА нито удостоверяват, нито отхвърлят за сходна сделка. Ако тя обаче бъде реалност, за първи път двата най-популярни футболни клубове у нас – „ Левски” и ЦСКА, чиито мачове генерират и максимален зрителска поддръжка, ще се обединят в отбрана на своя стопански интерес.

По силата на контракта за телевизионни права, за предишния сезон клубовете и БФС са си поделили 6 млн. лв.. 10% от тях са за БФС, а останалото се разпределя сред тимовете. За първите два сезона тази сума бе 5,5 млн. лв., а за оставащите два тя ще нарасне на 6,5 млн. лв..
Битката на ЦСКА в Лига Европа - директно по bTV Action "Червените " започват квалификациите против черногорския "Титоград " на 9 юли от 20:00 ч.
Опитите на bTV да се свърже със забърканите страни – и БФС, и Кирил Домусчиев, досега удрят на камък.

Очаквайте детайлности по случая в хода на деня и в новинарските ни излъчвания.





Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР