Огромен скандал избухна в студиото на бТВ между издателят и

...
Огромен скандал избухна в студиото на бТВ между издателят и
Коментари Харесай

Манол Пейков, ДБ към Александър Симов, БСП: Не можете да говорите от името на българския народ, а само от едни 9%

Огромен скандал избухна в студиото на бТВ сред издателят и определен за народен представител от Д Манол Пейков и Александър Симов от Българска социалистическа партия по тематиката за войната в Украйна. 

Дискусията се разгорещи през цялото време, когато двамата разясниха редно ли е посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и беларуския ѝ сътрудник да участват на формалното разкриване на 48-то Народно събрание.

Въпросът за това дали украинският президент Володимир Зеленски да приказва в българския парламент на откриването на новия парламент очевидно подразни Симов. 

" Дразнещо е централният въпрос за откриването на Народно събрание да е дали Митрофанова ще участва или дали Зеленски ще приказва. Политизирането на протокола е метода на някои партии да изчегъртат главния проблем пред българското общество, като преследването на порочния модел на ръководство на ГЕРБ ", съобщи той раздразнено и на всеослушание, прекъсвайки събеседника си.

" В Украйна се води борба сред положителното и злото. Сесията на Организация на обединените нации гласоподава с голямо болшинство, че анексирането е нелегално и Русия неотложно би трябвало да си изтегли войските от украинска територия. Това са фундаментални въпроси. Въпросът е основен и за нас. България би трябвало да заеме мястото си измежду цивилизованите страни. Затова тябва да дадем оръжие на Украйна ", отвърна Пейков.

" Плаши ме пристрастеността на доста хора, които считат, че войната би трябвало да продължи ", упрекна Симов събеседника си:

" Искате да умират хора и да се лее кръв ", развика се Симов.

Тук Манол Пейков го прекъсна и сподели, че това го желае единствено Русия.

" Когато преди време Украйна става самостоятелна страна, тя се отхвърли от нуклеарното си оръжие, а Русия даде обещание да не я атакува. Сега Русия я атакува вероломно. Не можеш да преговаряш с терорист, няма по какъв начин да се биеш с голи ръце против гаубиците. Само по този начин се приказва с такива хора – от позицията на силата ", безапелационен беше той.

" Аз съм бил в Донбас и там мир нямаше, водеше се вътрешна война. Това е народ, който се пази ", твърди Симов обвинявайки Пейков в пристрастност и добави, че " Хората желаят България да не бъде забърквана в спор и да е на страната на мира ".

" Няма страна на мира, има страна на Ким Чен-ун, Даниел Ортега, Башар Асад и Александър Лукашенко. Това са хората, които поддържат Путин. Целият свят сподели думата си. Нашето място е при цивилизования свят ", разгневи се и Пейков и увеличи глас.

" Това, че светът има някакво мнение не значи, че България би трябвало да го следва. Ние би трябвало да сме на позицията да се спре войната ", продължи Симов.
" Няма по какъв начин да се разсъждава по различен метод. Мирът ще настъпи, когато бъде изтласкан от Украйна и последният руснак ", съобщи съперникът му.

" Аз приказвам от името на естествените български жители, които не желаят да заемаме страна, да гледаме личните си проблеми ", сподели Александър Симов, само че Пейков му отговори, че той може да приказва единствено от името на 9 % от българите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР