Огромен пожар погълна едно от архитектурните съкровища на Шотландия -

...
Огромен пожар погълна едно от архитектурните съкровища на Шотландия -
Коментари Харесай

Пожар в Глазгоу опустоши прочут архитектурен паметник, няма жертви

Огромен пожар погълна едно от архитектурните съкровища на Шотландия - постройката " Макинтош ", където се обитава Глазгоуското учебно заведение по изкуства, предадоха Ройтерс и АП. Зданието към момента бе в развой на възобновяване след различен огромен пожар, избухнал през 2014 година
 

Glasgow School of Art is on fire again
— Banpo & Monkey (@Banpo_Monkey)

Пожарът към този момент е овладян в по-голямата си част и към този момент наподобява, че няма жертви, показаха представители на пожарните служби. По думите им обаче са потърпевши всички етажи на историческата сграда в центъра на града. Причината за пожара към момента е незнайна.
 
 Gulliver/Getty Images

 Gulliver/Getty Images

Стихията се развихри късно нощес, когато централните региони на Глазгоу бяха цялостни с хора, прекарващи вечерта на открито, в това число студенти от учебното заведение, празнуващи дипломирането си, което се организира по-рано денем. Докато пожарните екипи дойдат, огънят към този момент се бе популяризирал в цялата постройка, издигната сред 1897 и 1909 година от шотландския проектант Чарлс Рени Макинтош.-->
 

Glasgow school of art
— scottdouglas (@douglasimages)

Пламъците се разпространиха и до прилежащи постройки, в това число нощен клуб и спектакъл. Над 120 пожарникари се бориха цяла нощ със стихията. Районът бързо бе евакуиран и няма известия за жертви.
 
Щетите са " доста, доста по-тежки в сравнение с преди четири години ", сподели първият министър на Шотландия Никола Стърджън, която посети през днешния ден мястото.
 

I love this building. It stands for everything I love about Glasgow. Devastating to see it in flames again
— Richard Coles (@RevRichardColes)

Сградата трябваше да бъде отворена още веднъж идната година след многомилионния план за възобновяване на предходното й величие след пожара от 2014 година, когато прожектор избухна и подпали арт апаратура от полиуретанова пяна. Сега възстановителните работи би трябвало да стартират още веднъж, в случай че структурата е задоволително здрава.
 
 Gulliver/Getty Images

По думите на Стърджън към момента е прекомерно рано да се каже дали постройката ще устои. " Всички се надяваме, че постройката може да бъде избавена, само че е прекомерно рано да се вършат изводи ", сподели тя. " Това е доста печален ден за Глазгоу ", добави министър председателят.
 
 Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР