Ограничено е движението в платното за София в участъка от

...
Ограничено е движението в платното за София в участъка от
Коментари Харесай

Утре започва ремонтът на АМ Тракия, движението вече е ограничено

Ограничено е придвижването в платното за София в сектора от Автомагистрала „ Тракия “ сред връзката с Автомагистрала „ Марица” и п. в. „ Чирпан - Изток “. Спирането на придвижването е за осъществяването на подготвителни действия, разполагане на машини и първични материали, нужни за ремонта на над 16 км от автомагистралата, който стартира от на следващия ден.

От 2 февруари започва ремонтът в двете платна на Автомагистрала „ Тракия “ - сред пътната връзка с Автомагистрала “Марица” и „ Чирпан – Изток “, /от км 168+207 до 185-ти км/. Строителните действия са част от почналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала „ Тракия “ /от 156-ти до 208-ми км/. Отсечката, която ще се ремонтира е построена и е в употреба от 2007 година

За осъществяване на ремонтните работи от през днешния ден се лимитира придвижването в платното за София на Автомагистрала „ Тракия “ сред връзката с Автомагистрала “Марица” и „ Чирпан - Изток “, а от на следващия ден и в платното за Бургас. Трафикът ще минава по обходни направления, както следва:
· В посока Бургас придвижването ще се отклонява на п. в. „ Плодовитово “ по път III-666 до с. Плодовитово и път II-66 Плодовитово – Чирпан, а на п. в. „ Чирпан – изток “ ще се включва още веднъж в Автомагистрала „ Тракия “;
· В посока София колите ще се отклоняват на п. в. „ Чирпан – изток “ и ще минават по път II-66 Чирпан – Плодовитово и по път III-666 от с. Плодовитово ще се връщат още веднъж на Автомагистрала „ Тракия “ на п. в. „ Плодовитово “;

· От автомагистрала „ Марица “ в посока Бургас колите ще се качват на Автомагистрала „ Тракия “ и при п. в. „ Плодовитово “ ще се отклоняват по път III-666, на с. Плодовитово по път II-66 през околовръстния път на град Чирпан и на пътен възел „ Чирпан - Изток “ се връщат на Автомагистрала „ Тракия “ към Бургас.

Ремонтните работи плануват машинно подравняване на банкети, надълбоко фрезоване на съществуваща настилка, студено преработване, ремонтно-възстановителни действия на уреди, бетонови работи, полагане на геомрежа, обработка на пукнатини, полагане на неплътен и компактен асфалтобетон. Освен действия по възстановяване на експлоатационното положение на асфалтовата настилка, се планува възстановяване на отводняването, полагане на хоризонтална пътна маркировка, монтиране на нови ограничаващи системи за пътища /мантинели/ и пътни знаци. Ще бъдат ремонтирани 9 уреди.

На обекта ще се работи мобилизирано без почивен ден, с цел да може ремонтът да приключи колкото се може по-скоро и да не се затруднява придвижването. Ако времето е изсъхнало, без доста дъждове, има опция строителните работи да се изпълнят за два-три месеца. Целта е при положително време до края на март да приключи ремонтът на 16,5-километровия сектор, а до Великден и на останалите 24 км до Чирпан, които не са в положително положение.

В края на декември 2020 година завърши обновяването на 12 км от Автомагистрала „ Тракия “ в двете платна, сред пътните възли „ Белозем “ и „ Оризово “. Отсечката е с нова асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор сред км 198 и км 200.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР