Ограниченията срещу разпространението на коронавируса в Китай наложиха затварянето на

...
Ограниченията срещу разпространението на коронавируса в Китай наложиха затварянето на
Коментари Харесай

COVID ограниченията в Китай засегнаха производството на айфони и наложиха затварянето на Дисниленд

Ограниченията против разпространяването на ковид в Китай постановиха затварянето на увеселителния комплекс " Дисни " в Шанхай, а в следствие от ограниченията идващия месец компанията " Епъл " може да свие производството на айфони с 30 % , съобщи Ройтерс, като се базира на собствен източник.

Нарастващият брой инфекции в разнообразни огнища на болестта из цялата страна накара управляващите да затегнат рестриктивните мерки по места и да наложат локдауни, в това число и в някои елементи от огромни градове като южната метрополия Гуанчжоу на фона на увеличаващите се стопански последствия от политиката за " нулев коронавирус ".

Разпространените през днешния ден данни демонстрират, че през миналия месец интензивността на китайските предприятия ненадейно е спаднала под въздействието на намалялото в световен мащаб търсене и на строгите ограничавания против болестта в страната.

" Считаме, че и през 2023 година стопанската система ще продължи да изпитва усложнения поради политиката за " нулев коронавирус ", която ще остане в действие ", сподели Цзъчун, икономист в основаната в Лондон консултантска компания " Кепитъл икономикс ".

Президентът Си Цзинпин удостовери по време на конгреса на Китайската комунистическа партия своя ангажимент да резервира въпросния метод, което провокира разочарованието на вложители, както и на доста китайци, фрустрирани от локдауните, рестриктивните мерки при пътувания и условията за тестване.

" Не чакаме политиката за " нулев коронавирус " да бъде анулирана преди 2024 година, което значи, че спиранията на работния развой поради вируса ще продължи да попречва даването на услугите, които допускат пряк контакт ", добави Цзъчун.

Заводът " Фокскон " в централния град Чжънчжоу, където се създават айфони и работят към 200 000 души беше разтресен от недоволството от строгите ограничаващи ограничения.

Добре информиран източник сподели, че през идващия месец производството на айфони в завода може да намалее с към 30 % и че основаната в Тайван компания " Фокскон ", която публично се споделя " Хон Хай присижън индъстри ", работи за увеличение на производството в завода Шънчжън, с цел да компенсира дефицита.

Увеселителният комплекс " Дисни " през днешния ден ненадейно прекрати работата си, според ограниченията против разпространяването на ковид, като всички гости бяха помолени да останат в парка, до момента в който не дават отрицателен резултат от тест за болестта.

Видеа, популяризирани в обществената мрежа " Вейбо ", чиято меродавност не е доказана от самостоятелен източник, демонстрират по какъв начин хора се спускат към изходите на парка, които към този момент са заключени.

Новите случаи в континентален Китай през вчерашния ден доближиха 2898, като за втори следващ ден надвишиха 2000.

В Гуанчжоу, който е един от най-големите градове в Китай и стопански център с основно значение, броят на локално предадените случаи сред 24 и 30 октомври доближи 1100, като миналата седмица беше 402, а в региона Хайчжо, където живеят 1,8 милиона души, беше натрапен локдаун.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР