Ограничаването на недекларираната заетост изисква съвместни действия на цялото общество

...
Ограничаването на недекларираната заетост изисква съвместни действия на цялото общество
Коментари Харесай

Министър Гьоков: Изсветляването на икономиката води до подобряване на качеството на работните места и условията на труд

Ограничаването на недекларираната претовареност изисква взаимни дейности на цялото общество и е причина за по-висок стопански напредък и по-добър стандарт на живот на българските граждан.

Това сподели министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по време на церемонията за връчване на премиите „ Икономика на ярко “ 2021 година, проведени от Асоциацията на индустриалния капитал в България.    

Той акцентира, че битката против недекларирания труд и сивата стопанска система е измежду целите на държавното управление. „ Убеден съм, че напъните ни ще бъдат подкрепени от цялото общество, тъй като когато бизнесът работи на ярко, когато се регистрират действителните приходи, тогава и страната има опция да дава по-адекватна поддръжка на жителите през осигурителната и обществената система и да ползва насърчителни ограничения по отношение на правилните работодатели “, сподели министърът на труда и обществената политика.

По време на церемонията Министерството на труда и обществената политика получи номинация в категорията „ За нормативен акт или административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата “ за подготовката на Стратегия по заетостта на България 2021-2030 година

Агенцията по заетостта завоюва премията в категория „ За персона или организация, съдействали за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция ” за 2021 година В същата категория номинация заслужи Главната ревизия по труда за приноса й в ограничението на недекларираната претовареност чрез възстановяване на контролната функционалност.

Министър Гьоков връчи премията в категорията за медии, съдействали за смяна на публичните настройки към непоносимост към неофициалната стопанска система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР