Огнян МинчевПредставители на правителството търпеливо обясняват, че пакета оръжие в

...
Огнян МинчевПредставители на правителството търпеливо обясняват, че пакета оръжие в
Коментари Харесай

Кабинетът да спре да отговаря на пропагандните фойерверки на Радев и на Йотова

Огнян Минчев

Представители на държавното управление търпеливо изясняват, че пакета оръжие в поддръжка на Украйна няма да понижи боеготовността на българската войска. Втори път, трети път, безспир... Моля ви, спрете да отговаряте на пропагандните фойерверки на Радев и на Йотова!

Има простички и рационални причини, които са налични за схващане за всеки средноинтелигентен човек. Няма страна в Европа - и западна, и източна (с изключение на Унгария), която да не дава сходна помощ на Украйна, освен това най-често в много по-големи мащаби от тази, която ние се готвим да предоставим. Сто пъти бе обяснявано, че значителната част от тези въоръжения и муниции са в самия завършек на периода на годността си - след доста къс интервал ще би трябвало да бъдат утилизирани. Т.е. - за нас даже е преференциално да ги предоставим. Оставяме настрани обикновените причини за това, че помощта за Украйна през днешния ден е помощ за сигурността на Европа на следващия ден. Колкото и да приказваме всичко това - марионетките на Митрофана няма да спрат да пищят " загрижени " за българската национална сигурност.

Не може да има сигурност страна, трансформирала се в разграден двор за агентурата, пропагандата и проведената престъпност на кремълската империя. Оттук - всеки акт срещу ползите на Кремъл през днешния ден е акт в поддръжка на българската национална сигурност. Просто и ясно! И е време Радев и неговата клика да стартират да носят отговорност за своето държание. От април 2021 година Радев " изчегъртва " институциите на страната - в това число специфичните служби. Води външна политика на отчуждаване и изолираност на България от нейните сътрудници и съдружници. Зад кулисите на неговото " служебно ръководство " назрява следващ скандал - договорът с турската газова компания Боташ, съгласно чиито клаузи се обрисува сериозен риск за България да изгуби контрола върху своята газопреносна мрежа. Дори държавното управление на Българска социалистическа партия отпред с Жан Виденов не даде на Газпром българската газопреносна мрежа. Даде ли " служебният " Радев газопреносната мрежа на турската държавна компания Боташ?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР