Огнян Минчев*Когато те управлява ограничен човек - цялата ти нация

...
Огнян Минчев*Когато те управлява ограничен човек - цялата ти нация
Коментари Харесай

Тежко на народ, управляван от хора, на които им липсват първите седем години

Огнян Минчев*

Когато те ръководи стеснен човек - цялата ти нация придобива облик на провинциално и забутано място, на общественост, която се грижи единствено за себе си, пък и толкоз се грижи и за себе си, с цел да замязя на това, което е... И политиците, и елементарните жители носят своята отговорност - друга по тежест и благоприятни условия - да подкрепят своите съграждани и да не позволяват положения и общности на последна беднотия и маргинализация от обществото. Но с изключение на българи, носещи своята отговорност за България, ние сме и европейци, ние сме и просто хора. И човещината изисква да помогнем на хора в неволя - без значение от това с какъв генезис са. Това е още по-валидно при положение като този с Украйна - страна, брутално нападната от великодържавния режим в прилежащата й Русия.

Да завиждаш на помощите, които един украинец получава в България - че не ги и получава, хотелиерите ги получават с цел да го приютят - това е дъно на примитивизма, завистта и амбулантната безсърдечност. Амбулантна - тъй като има и огромна безсърдечност като тази, която демонстрират подпалвачите на войната. Защо издигаме отпред на българската страна човек, който явно нито схваща, нито може да осмисли тези обикновени правила на етиката, с които е добре да се срещнем още преди на навършим седем години.

Тежко на народ, ръководен от хора, на които им липсват първите седем години. Още по-лошо е в случай че им липсват и идващите след седемте 10-15... Срамота е - само че ние не си взимаме урок от това.

* Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР