Оглушителен финансов удар ще поеме индустриалният гигант 3M, след като

...
Оглушителен финансов удар ще поеме индустриалният гигант 3M, след като
Коментари Харесай

$6 млрд. плаща 3M заради дефектни тапи за уши

Оглушителен финансов удар ще поеме индустриалният колос 3M, откакто компанията разгласи, че ще задели 6 милиарда $ за 300 000 извънсъдебни съглашения по отношение на дефектни тапи за уши, оповестяват международните организации.

Предпазните средства са били доставяни на американската войска и вследствие на използването им има дори хора, изгубили изцяло слуха си.

Детайли : Тапите са създавани от Aearo Technologies - компания, добита от 3M през 2008 година Те са доставяни в интервала сред 2003 година и 2015 година След като ветерани започнаха да завеждат правосъдни каузи против производителя, Aearo се опита да разгласи банкрут, само че това не му беше позволено от съда.

От 3M са безапелационни, че споразуменията не значат признание на виновност, като общо 5 милиарда $ в брой и 1 милиарда $ в акции ще бъдат изплатени през идващите години: " Продуктите, които са обект на тези процедури са безвредни, когато са употребявани вярно ".

Още нещо : Това е втората огромна вълна на извънсъдебни съглашения за 3M през тази година. През юни компанията се съгласи да влага 10,3 милиарда $ в американски водоснабдителни сдружения за интервал от 13 години, откакто при тях бяха засечени токсичните т.нар " безконечни химикали ".
 Индустриалният колос 3M редуцира 6000 души
Индустриален колос с офис у нас редуцира 6000 души

Това е директен резултат от намалялото търсене на потребителска електроника

Те се съдържат в разнообразни покрития, предопределени за отбиване на мазнини. 3M беше изправена пред хиляди каузи, в които се твърди, че компанията е знаела за канцерогенния резултат на продуктите си и въпреки всичко е позволила отравянето на водоснабдителната система на Съединени американски щати.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР