Оглавяващата сантиранта служба на Хамбург Корнелия Прюфер-Сторкс, сложи началото на

...
Оглавяващата сантиранта служба на Хамбург Корнелия Прюфер-Сторкс, сложи началото на
Коментари Харесай

След 6 г. съдебен процес Хамбург ще обезщети 2 испански фирми заради кризата с ешерихия коли

Оглавяващата сантиранта работа на Хамбург Корнелия Прюфер-Сторкс, постави началото на най-тежката рецесия за испанския аграрни бранш през май 2011 година Тогава тя разгласи, че испански краставици са повода за смъртоносната зараза ешерихия коли, която аргументи гибелта на 56 германци.

Това след това се оказа неверен извод, който обаче докара до големи вреди за испанските компании. Шест години по-късно, съдът в Хамбург задължи локалните управляващи да платят обезщетение на испанските компании, оповестява " Ел Паис ".

Двете дистрибуторски компании са подали жалбата си против управляващите в Хамбург през 2011 година Те са поискали да бъдат обезщетени с 2.28 млн. евро за вредите, които са понесли от подправените обвинявания. Съдът в този момент задължава управляващите да подпишат съглашение, съгласно което ще изплатят избрана сума на фирмите. Размерът й не се оповестява, само че очевидно е шестцифрена, показва изданието.

Кризата преди шест години нанесе вреди и на двустранните връзки сред Германия и Испания. С приключването на процеса се счита, че напрежението е завършило.

От санитарната работа на Хамбург разясняват, че с това се поставя завършек на дълга правосъдна борба, както и на спомагателни разноски по проблема от страна на локалните управляващи.

Кризата отпреди шест години раздруса целия аграрни бранш на Испания и изкара производители на митинг пред посолството на Германия.

Последствията от рецесията бяха, напомня вестникът, че единствено в границите на 24 часа са блокирани всички контракти за експорт на испанска земеделска продукция, а камионите, които към този момент са били на път, са върнати.

Пет дни по-късно Прюфер-Сторкс признава, че не испанските краставици са провокирали болестта.
Епицентърът на рецесията беше в Хамбург, само че в цяла Германия тогава са регистрирани 3 842 случая на болест с бактерията.

В резултат на вредите, понесени и от производители в други страни от Европейски Съюз, Брюксел изплати 210 млн. евро компенсации на земеделци в границите на общността-
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР