Оформянето на срочните оценки при нови условияСамо доказани отличници може

...
Оформянето на срочните оценки при нови условияСамо доказани отличници може
Коментари Харесай

Викат всички ученици в клас за изпитвания и контролни

Оформянето на срочните оценки при нови условия
Само потвърдени отличници може да останат у дома по решение на РУО

МОН търси метод за повече наличие

Ново предписание, съгласно което настоящите изпитвания, контролните и класните работи за оформяне на периода за всички възпитаници ще могат да се вършат единствено присъствено в учебно заведение, вкарва просветният министър акад. Николай Денков. Целта е обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал и да има повече присъствен развой, обосновават се от Министерството на образованието и науката.

Според напътствията на Денков, които са разпратени на районните ръководства на образованието (РУО) за края първия образователен период на 31 януари, изключение ще се прави единствено за децата, които се образоват от разстояние по здравословни аргументи и имат медицински документ.

МОН упорства обаче учениците, които по здравословни аргументи или по избор на родителите си не престават образованието си от отдалеченост поради Коронавирус, даже откакто техните съученици са се върнали в учебно заведение, да са присъствено в часовете за оформяне на периода. Явяването в учебно заведение ще бъде след филтър за зелен документ или тест. По изключение е възможно писменото или устно изпитване самостоятелно, без тестване или документ, в случай че то се организира отвън времето на присъствен образователен развой на паралелките. Така стоят нещата и с самостоятелните, приравнителните и повишителните изпити.

От МОН ще ревизират и всеки обособен случай, за който РУО е разрешило онлайн образование на възпитаник с висок триумф, малко отсъствия по уважителни аргументи и потвърдена ангажираност към образователния развой.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР