Официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС е

...
Официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС е
Коментари Харесай

Протести „откриват“ българското европредседателство

Официалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е на 11 януари, на същата датата в центъра на столицата хиляди ще излязат да изразят недоволството си по разнообразни тематики, оповестява NOVA.

Що е то европредседателство - какво би трябвало да се знае за него

Продължават митингите в поддръжка на Пирин.

Недоволстващите се събират на 11 януари в 18:30 часа на площад „ Патриарх Евтимий” под надпис „ Да спасим Пирин! Save Pirin! Да спасим България!”.



Това е следващата проява, която екоактивисти и цивилен провеждат. Организатори са деятели „ За да остане природа в България”.

Протести „ за “ и „ срещу “ втория въжен превоз на Банско

Исканията са две: отменяне на решението на Министерски съвет от 28.12.2017 за смяна проекта за ръководство на Национален парк Пирин и оставка на екоминистъра Нено Димов.

Във Фейсбук е маркирано, че сборният пункт може да бъде изменен и заинтригуваните би трябвало да наблюдават информацията. Предишната акция преди седмица събра над 10 000 индивида.

Планира ни са и контапротести

и акция на банскалии в София. Те излизат с претекста, че би трябвало да се отбрани зимният туризъм и построяването на втората кабинка в курорта.

Протестът на подкрепящите решението на държавното управление да даде зелена светлина за създаване на оборудването също е на 11 януари от 18 ч. на ъгъла на бул. "Витоша " и бул. "Патриарх Евтимий ".

Полицаите също продължава протестните си дейности .

От Синдикална федерация на чиновниците в Mинистерство на вътрешните работи, че на 11 януари от 16,30 до 17,00 часа протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще "посрещат " делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел " и бул. "Цариградско шосе " и на кръстовището на Орлов мост.


Протестните дейности ще продължат в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл "Иван Вазов ", където ще е формалната гала по старта на председателството.

Исканията за нарастване на 15 на 100 на главните хонорари на работещите в Министерство на вътрешните работи, обвързване на заплатите със социалноизмерим индикатор и нов Закон за Министерство на вътрешните работи.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята акция с билбордове, съдържащи послания към идващите делегации.

В края на октомври предходната година хиляди се включиха в националния митинг на служителите на реда. Униформени от цялата страна пристигнаха в София и насочиха своите претенции към властта.

На 11-ти януари се чака и митинг на жителите

от съдружие „ Покана за непринудено осъществяване “. Първата им акция беше по време на първия работен ден на министрите - 3-ти януари . Протестиращите донесоха коледна елха, а под нея обгърнати като дарове камъни и павета.

Целта им е да покажат настояването си "да живеят в правова страна без корупция ".

По време на представянето на формалния клип на европредседателството, министър Лиляна Павлова подчертава, че жителите имат право на митинг.

Лиляна Павлова за европредседателството: Важно е да няма терористични офанзиви

„ Стига да бъде спазен законът и митингите да бъдат регламентирани по съответния ред, да не са целеустремено определени на съответна дата, да не се търси провокация за очерняне името на България “, посочи министърът.

Павлова подчертава, че персонално на нея не й се желае да започваме Председателството с митинги, без значение каква е тематиката.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР