Официално вчера бе Международният ден на бирата, което само бе

...
Официално вчера бе Международният ден на бирата, което само бе
Коментари Харесай

Не може да пиете прав: Най-странните закони за бирата в света

Официално през вчерашния ден бе Международният ден на бирата, което единствено бе мотив за някои да пият по още една ледена след работа.

Докато празнувате чудото на кехлибарената напитка, вижте любопитни закони в другите страни свързани с нея, които ще ви изненадат.

Знаете ли, че в действителност е нелегално да се напиеш в английски пъб? Законът за метрополията от 1839 година гласи, че е срещу разпоредбите пазачът на " обществена къща " да позволява пиене в техните пространства.

Хваната в крачка

Най-добре е да сте в крайник с локалните ограничавания, когато си пийвате. В Западна Австралия е нелегално жена да " мачка " кутия бира сред гърдите си. И с цел да го потвърди, през 2007 година една барманка беше санкционирана тъкмо за това.

Снакс в бара

Харесвате да си похапвате нещо дребно с бира в бара? Сервирането на бира с " мезета " във всеки ресторант, бар или клуб в американския щат Северна Дакота е срещу закона.

Без храна не може

Казват, че в никакъв случай не пийте на празен корем. Което може да изясни странното решение в Небраска, Съединени американски щати, че е нелегално барман да сервира бира, в случай че не предлага и чорба.



Ти черпиш

Почерпките са дребни в Ниала, Невада, където законът споделя, че не можете да купувате бира за повече от трима други души когато и да е на деня. А в Айова е нелегално да се каже " пиши го на моята сметка ".

Бира, каква бира?

В Русия до 2011 година бирата се считало за безалкохолна напитка. Дотогава всичко, което съдържа под 10% алкохол в страната, се третира като хранителен артикул.

Помни за лоса

Ако планирате да посетите Феърбанкс в Аляска никога не опитвайте да предложите на локален лос бира. Това е строго неразрешено.

H2..NO

В Саскачеван, Канада, не " почитат " доста водата. Там има декрет за възбрана на пиенето на вода в бирария.

Седни и пий

В град Лефорс, Тексас, е нелегално да отпиете повече от три глътки бира, до момента в който стоите прав. Освен това имаше закон в щата, че не можете да притежавате Encyclopaedia Britannica, тъй като съдържа рецепта за бира.

Една крава мислено

Не се опитвайте да поемете отговорността за добитъка след няколко бири в Шотландия. Съгласно Закона за лицензиране от 1872 година е закононарушение да си пийнал, до момента в който отговаряш за крава там – наказуемо с евентуални 51 седмици затвор.

Гласувам за бирата

Едва през 2014 година американският щат Южна Каролина анулира закон от 1882 година, който не разрешава пиенето на бира в изборните дни.

Вечерна бира, топла бива

Happy hours са неразрешени в Масачузетс, a в Оклахома до 2018 година е неразрешена продажбата на студена бира.

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР