Официално: Корейската Hyundai Engineering ще строи новите реактори в АЕЦ

...
Официално: Корейската Hyundai Engineering ще строи новите реактори в АЕЦ
Коментари Харесай

Вечерни новини: Hyundai ще строи блоковете в АЕЦ „Козлодуй“; ЕК разследва поръчка на МТ

Официално: Корейската Hyundai Engineering ще строи новите реактори в АЕЦ „ Козлодуй “
Южнокорейската Hyundai Engineering & Construction Co.,Ltd. е определена да строи двата нови нуклеарни реактора в АЕЦ „ Козлодуй “. В четвъртък депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви авансово, че точно това ще е определената компания, защото останалите не дават отговор на заложените критерии.
Европейска комисия проверява най-голямата поръчка за нови влакове на Министерство на превоза
Европейската комисия стартира задълбочено следствие на една от четирите поръчки, които Министерство на превоза разгласи през последните няколко месеца – за доставка на нов преносим състав, финансиран със средства по Плана за възобновяване и резистентност.
„ Булсатком “ и Vivacom: Сделката на раздора и „ фундаменталната неточност “ на Комисия за защита на конкуренцията
Две седмици след взетото противоречиво решение за утвърждението на най-голямата договорка на телеком пазара у нас – поглъщането на „ Булсатком “ от United Group, притежател на Vivacom – Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) най-накрая разгласява разбора и претекстовете си за него.
Доходите на българите не престават да порастват, само че разноските ги „ изяждат “
Доходът на разположение от домакинство през последните три месеца на 2023 година нараства с 18.1% по отношение на съпоставимия интервал на миналата година до 2 866 лева С абсолютния ритъм обаче нарастват и разноските, които към този момент са 2668 лева приблизително на разположение от домакинство. Това излиза наяве от оповестените в петък данни на Националния статистически институт (НСИ). 
Първите три метровлака на Skoda ще са подготвени през 2025 година
Първите три метровлака на Skoda, които ще обслужват софийското метро, ще излязат от произвеждане през 2025 година Чешката компания, с която „ Метрополитен “ подписа контракт предходната година за доставка на общо 8 машини, възнамерява последната численост да бъде подготвена през март 2026 година През есента на същата годината те ще могат да обслужват пасажерите. Това оповестява общинското сдружение с обява във Фейсбук.
Пловдив е измежду най-достъпните места в Европа за отдалечена работа
Работата от разстояние се потвърди освен като сполучливо използван модел в интервал на разнообразни рецесии, само че и в устойчива наклонност. Дистанционната работа разрешава на чиновниците да извършват отговорностите си от всяка точка на земното кълбо, без да се постанова да са в офиса или да губят време в пътешестване до там.
На осмата година Комисия за защита на конкуренцията се захвана с „ новите “ регулации при екскурзоводите
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство, с което ще проверява дали нормативната уредба, която урежда активността на екскурзоводите, съответства на разпоредбите на конкуренцията.
И през 2023 година непознатите туристи в България са по-малко отпреди пандемията
Въпреки че 2023 година се оказа рекордна за българския туризъм, що се отнася до приходите от нощувки, във връзка с задграничните туристи обстановката не е такава и към момента браншът е надалеч от върховете. През миналата година у нас са пренощували 5.3 млн. чужденци, пристигнали на почивка, което е спад от 9.2% в съпоставяне с предпандемичната 2019 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР