Официално: едва петима са санкционираните от екоинспекторите за паркиране на

...
Официално: едва петима са санкционираните от екоинспекторите за паркиране на
Коментари Харесай

Три реда паркирани коли и само петима глобени на плаж Болата


Официално: едвам петима са глобените от екоинспекторите за паркиране на пясъка на плаж Болата край Каварна. Той е в рамките на резерват „ Калиакра” и съгласно управляващите има непоколебим надзор. Разрешени са визити с научна цел, прекосяване на хората по маркирани пътеки, само че не и паркиране на колите на пясъка.

 Снимка: bTV

„ Вчера имаше три реда коли тук, никой не взема мерки”, разяснява обаче един от почиващите. Плажуващите недоволстват и от джиповете, които стопират на брега, с цел да вадят лодките на рибарите.

Снимки на коли, заседнали във водата се появяват и в обществените мрежи. Сигнали до институциите обаче няма.

 Снимка: bTV

„ Има по-големи лодки и риболовци, които не са доста добросъвестни и вземат решение, че могат да влязат вътре във водата с високопроходимите си джипове, само че доста постоянно остават. Пък като останат няма кой да ги изтегли и по-късно стартират да търсят помощ от нас. Като докараме трактор да го изкарат, снимат нас”, споделя кметът на Българево Георги Георгиев.

 Снимка: bTV

Според кметицата на Каварна Нина Ставрева резултат от санкциите няма: „ Ние още от 2017 година сме поели по пътя да се откри този правилник, за който всички жадуват и този плаж да бъде изваден от границите на резерват „ Калиакра”.

 Снимка: bTV

Риболовците пък упорстват да бъдат построени подходи за стартиране на лодките във водата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР