Официално датата на Черния петък е обявена за 25 ноември

...
Официално датата на Черния петък е обявена за 25 ноември
Коментари Харесай

Черен петък, черна седмица или цял месец? Какво да си имаме наум!

Официално датата на Черния петък е оповестена за 25 ноември – петък. Какато споменахме обаче огромна част от онлйан магазините пуснаха офертите си две седмици по-рано, като огромна част ще удължат акцията и в идната една или две седмици след първичната дата. 

 

Надпреварата за клиенти тази година ще бъде още по-голяма, поради изтънелите ни джобове и все по-нарастващата инфлация. В онлайн пространството има и специфичен уебсайт, който ни води до офертите на всички, които са се присъединили в акцията.

.

Разглеждайки другите магазини попадаме на всемъзможни предложения. Като започнеш от облекла, обувки, козметични артикули, мебели, кухненски уреди и стигнеш до зимни гуми.

.

 

Намаленията стартират от 20% и стигат до 50% и нагоре.

.

 

Доколо обаче действителни са тези понижения и защо да внимаваме в случай че сме решили да се възползваме от акцията.

 

Кой е търговецът

Винаги проверявайте кой стои насреща и на кого давате освен доверието, само че и парите си. Всеки електронен магазин, който предлага артикули и услуги в страна от Европейски Съюз, е длъжен да разгласи данни за своята компания и да даде контактите – физически адрес, имейл, телефон.

 

Ваше е обаче задължението да ревизирате дали има налични такива контакти. Дори и да не се наложи да пускате тъжба, може просто да ви е належащо конкретизиране и да желаете да попитате нещо. Тогава би трябвало да знаете по какъв начин да се свържете с продавача, нали?

 

Какво купувате

Не може да очаквате, че в случай че някой в дадена обществена мрежа или на уеб страницата си, ви предложи да получите за съвсем без пари стока или услуга, която коства най-малко два пъти повече, желае да ви направи подарък. Дори и продуктите, които се оферират в акциите под мотото Черен петък имат своята цена и тя би трябвало да е задоволително реалистична.

 

И още. Независимо дали купувате облекла, кола, интелигентна прахосмукачка или абонамент за онлайн курсове - проверете изискванията, с които се съгласявате. И до момента в който облеклата и обувките към този момент спадат към нормалните обвинени, когато се пазари онлайн, то ако ще поръчвате автомобил от интернет уебсайт, уверете се, че той в действителност съществува и то в това положение, в което го популяризира продавачът. Ако става дума за абонамент, наложително вижте какъв брой дълго продължава срокът му и по какъв начин може да се прекъсне. Ако ще купувате робот за почистване вкъщи, който ще командвате от офиса, уверете се, че знаете с какво приложение ще работи, по какъв начин ще се конфигурира и дали би трябвало да се заплати в допълнение.

 

Колко е понижението

 

За да сте сигурни, че фактически има понижение, вижте какъв брой е безспорната цена, а не какво демонстрират процентите. Проверете какъв брой костват същите обувки или телефона, на който сте хвърлили око, в другите уеб сайтове. Важно е да имате поради, че при всяко оповестяване на понижение на цената  продавачът би трябвало да уточни и предходната цена, на която е предложил същата стока преди понижението. Съгласно европейското законодателство „ предходна цена “ значи най-ниската цена, прилагана от търговеца за интервал от най-малко 30 дни.  

 

Какво да извършите при проблем

 

Преди всичко – запазете успокоение и бъдете търпеливи. Възможно е да има комплициране или закъснение поради голямото количество поръчки, които обичайно се вършат в този интервал.

 

Ако обаче забавянето продължи повече от няколко дни, пишете имейл до търговеца с искане да се стигне до разрешаване на казуса. Телефонът е добър вид, в случай че би трябвало да попитате дали може да си поръчате синя, а не алена тениска, само че диалогът, дори и да се записва, няма по какъв начин да бъде доказателство при възможен спор сред вас и търговеца. Затова, използвайте имейла или изпратете писмо с противоположна квитанция. Пазете всички документи. И по-важното – прочетете ги, с цел да знаете какво се чака от вас. И какво вие може да очаквате от продавача.

 

Кой може да ви помогне, в случай че търговецът не го направи

При проблеми с търговец въпреки това в Европейски Съюз, Исландия, Норвегия или Обединеното кралство, може да се обърнете към . Ако компанията е записана в нашата страна, способен орган е . Може да потърсите за подпомагане и  с чиято помощ да стигнете до решаването на казуса по непринуден метод.

 

Констанца Илиева

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР