Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че
Коментари Харесай

Захарова: Включването  ми в списъка със санкциите на ЕС е подарък за Деня на защитника на Отечеството

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че счита включването си в листата със наказания на Европейски Съюз „ подарък за Деня на бранителя на Отечеството “, предава

„ Съобщението за включването ми в листата със наказания, от позиция на евроатлантическия режим, е един тип подарък за Деня на бранителя на Отечеството, на което служим правилно “, написа дипломатът в канала си в Telegram в четвъртък..

Тя означи, че решението за налагане на наказания е създадено от дълго време.

" Знаех за това от " своите хора ", те даже намекнаха за това, пробвайки се да ме сплашат. Когато схванаха, че изнудването не работи, включиха механизма за наказания ", добави още Захарова.

„ Какво желаете от хора, които назовават улиците на името на терориста Дудаев и дават статут на политически емигрант на идеолога на севернокавказкия екстремизъм Закаев, не разрешават излъчването на телевизионни канали и поддържат нацистките режими, нападат страни, убиват милиони цивилни? “, попита дипломатът.

„ А какво желаят от мен, на която и двамата дядовци минаха през войната, воювайки против фашизма, и цялото семейство е безкористно отдадено на Русия? “

Захарова акцентира, че е невероятно да не се види какво се случва в света.

" Престъпно е да не приказваме за това. Много пъти сме виждали по какъв начин единодушието с лъжите докара до бедствия - затова няма да ни принудят да мълчим ", заключи тя.

В четвъртък Европейският съюз наложи лични наказания по отношение на признаването от Русия на ЛНР и ДНР против съвсем 400 представители на политическото, военно и икономическо управление на Руската федерация, публицисти и общественици. На всеки в листата е неразрешено да влиза в Европейския съюз (ЕС) и да има достъп до неговата банкова система.

На 21 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия признава суверенитета на ДНР и ЛНР. С техните ръководители бяха подписани контракти за другарство, съдействие и взаимопомощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР