Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова каза, че

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова каза, че
Коментари Харесай

Захарова: Европа възнамерява да въведе още по-строг вариант на закона за чуждестранните агенти, отколкото в САЩ

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че законът за задграничните сътрудници, който Европейският съюз има намерение да вкара, ще бъде още по-строг вид на сходен закон в Съединени американски щати.

" На 12 декември Европейската комисия, ръководена от Урсула фон дер Лайен, показа " Пакета за отбрана на демокрацията ". Това е още една стъпка към въвеждането на европейски закон за задграничните сътрудници, който ще задължи всички лобисти на непознато въздействие да преминат през процедура по регистрация и да показват наложителни постоянни доклади пред надзорните органи “, написа Захарова в Telegram.

Според Захарова тази самодейност е „ още по-твърда версия на американския Закон за регистрация на задгранични сътрудници ”.

„ И това беше направено от Европейската комисия, която дълги години подлагаше на критика Русия за нейното „ оттегляне от демокрацията “ по отношение на появяването на термина „ задграничен сътрудник “, акцентира Захарова.

Европейската комисия дава обещание, че включването в „ Пакета за отбрана на демокрацията “ няма да се трансформира в „ съображение за обвинявания или за подкопаване на доверието в тези лица и организации “. В същото време тя има намерение да следи от близко използването на това законодателство както на равнище държави-членки на Европейски Съюз, по този начин и на наднационално равнище.

За да влязат в действие тези правила, „ Пакетът за народна власт “ би трябвало да бъде утвърден от Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз, като Европейската комисия се надява това да стане преди изборите през 2024 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР