Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изрази надежда,

...
Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова изрази надежда,
Коментари Харесай

Захарова: Надявам се, че емоциите няма да принудят Байдън да предприеме непоправими стъпки

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова изрази вяра, че страстите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън няма да доведат до непоправими последствия, предава ТАСС.

„ Бих желала да изразя вяра, че сходни страсти, на които бяха приписани изказванията на Байдън в Белия дом и Държавния департамент, няма да доведат до обстоятелството, че под тяхно въздействие президентът на Съединени американски щати ще направи нещо непоправимо и рисково за целия свят “, сподели Захарова по време на брифинг във вторник, разяснявайки по този метод забележките на Байдън за съветския водач Владимир Путин и последвалите пояснения за тях от Вашингтон.

Според Захарова, Москва се е придържала към курса на създаване на равноправни връзки с Вашингтон даже в най-критичните интервали и Съединени американски щати ще бъдат виновни за утежняването на връзките, в случай че продължат да следват определения курс.

„ Изхождаме от предпоставката, че двустранните връзки се развиват не за хубост, не за проформа, а с цел да развиват връзките сред народите в разнообразни сфери и области – там, където е значимо, преференциално, забавно, потребно. Винаги сме били за този метод и даже в най-острите етапи те потвърдиха желанието си да изградят равноправни връзки. Ако техният избор е този, който виждаме и, който явно води до разрушение на двустранните връзки, тогава те ще понесат отговорност за това “, разяснява още Захарова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР