Официалният говорител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков

...
Официалният говорител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков
Коментари Харесай

Генерал Конашенков: Планират се мащабни провокации в Сирия с употреба на химическо оръжие

Официалният представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че се възнамеряват огромни провокации в Сирия с използването на химическо оръжие с присъединяване на задгранични експерти.

„ Според информацията, постъпила през днешния ден от жителите на провинция Идлиб в съветския Център по примирието на враждуващите страни, в разположения в южната част на идлибската зона за деескалация на насилието град Хабит са пристигнали задгранични, англоезични експерти за инсцениране на „ химически офанзиви “ с използването на цялостни с хлор реактивни снаряди “, съобщи генерал-майор Конашенков, представен от информационните организации.

Той добави, че провокацията с използването на муниции с бойни отровни субстанции най-вероятно ще се извърши в идващите две денонощия с присъединяване джихадисти от Джебхат ан-Нусра и на задгранични сътрудници, най-вероятно от т.нар " Бели каски ".

„ Ударът на терористите с отровни субстанции би трябвало да се нанесе в околните две денонощия от реактивни установки по град Кафер Зайта, ситуиран на 6 км от Хабит “, посочи генералът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР