Официален представител на САЩ е съобщил за американската телевизия CNN,

...
Официален представител на САЩ е съобщил за американската телевизия CNN,
Коментари Харесай

CNN: Израел е нанесъл удар на територията на Иран

Официален представител на Съединени американски щати е съобщил за американската телевизия CNN, че Израел е нанесъл удар на територията на Иран. Това става след известия, че наоколо до иранския град Исфахан - на 340 км от столицата Техеран, са чути детонации. Иранската противовъздушна защита е била задействана в няколко области, оповестяват международните медии, които цитират информацията на CNN за евентуална офанзива.

Израелските военни управляващи споделят, че " сега нямат коментар " по тематиката.

Според известия на иранската полуофициална осведомителна работа FARS наоколо до военна база край Исфахан, където са ситуирани изтребители, са били чути голям брой детонации.

Това се случва часове откакто иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан съобщи пред CNN, че в случай че Израел предприеме по-нататъшни военни дейности против Иран, отговорът на Техеран ще бъде " неотложен и на оптимално равнище ".

Опасенията са, че се върви към ескалация на боен спор в Близкия изток, откакто в края на предходната седмица Иран изстреля 300 дрона и ракети по територията на Израел. Нападението беше в отговор на хипотетичен израелски удар по комплекса на посолството на Иран в Сирия по-рано този месец, където починаха високопоставени ирански командири.

Противовъздушната защита на Израел тогава обезврежда офанзивата, само че Тел Авив предизвести, че ще откри по какъв начин да отговори. Съединени американски щати настояха държавното управление на Бенямин Нетаняху да не отвръща с военни средства.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР