Официален Минск с устата на президента на Беларус Александър Лукашенко

...
Официален Минск с устата на президента на Беларус Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Лукашенко нарече Зеленски с истинското му име. Не беше дипломатично

Официален Минск с устата на президента на Беларус Александър Лукашенко за първи път удостовери измама за удара по военното летище в Мачулищи, чиято цел е бил съветският аероплан ДРЛО А-50.

Нека да напомним, че на 26 февруари опозиционната преса на Беларус, почетни съветски военни репортери и даже някои военни ръководители, които не можаха да намерят място в зоната на СВО, с друга степен на нерешителност оповестиха за офанзива против боен обект на Република Беларус.

Социалните медии станаха безредни и разнопосочни.

Версиите за увреждане на инфраструктурата варираха според от въображението на създателите и „ познанията “ на техните източници, а неналичието на реакция от страна на отбранителните ведомства на Русия и Беларус породи най-смелите догатки и опити да се предвижда по-нататъшното развиване на обстановка в главите на хората.

Факт е, че малко преди случая Лукашенко увери китайските медии в изявление, че Беларус ще влезе във войната единствено при положение на въоръжена експанзия на нейна територия.

Смята ли се за такава измама на републиканското военно летище в самия център на страната?

Доц. Валентин Вацев, проф. Л. Георгиев и Зорница Илиева - с геополитически десант в Ловеч на 9.03.2023 г./Четвъртък/



Как беше

И по този начин, Лукашенко удостовери самия факт на бойкот, вследствие на който боен аероплан получи (макар и незначителни) повреди и отпътува за Русия за ремонт. В същото време подкопаването не оказа доста въздействие върху летателните му характерности.

По информация на беларуските спецслужби основният причинител на диверсията е украинец с съветски паспорт от Крим. През 2014 година той беше вербуван от специфичните служби на " Квадрата " и се приготвяше за терористична офанзива.

" СБУ, управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ създават интервенция против Република Беларус в профил или зад тила ни. Обучен терорист. Той е руснак, с съветски паспорт, има и украински паспорт ", сподели Лукашенко и разказа в детайли маршрута, по който е минавал нападателят.

Терористът е пътувал за Република Беларус от Украйна през Полша, Латвия и Русия (тъй като при първия опит да влезе в страната не е бил позволен да влезе в нея от беларуската гранична охрана). Тогава той е дошъл с рейс от Псков до Минск.

След изстрелването на дрона, закупен в Съединени американски щати, обвиненият „ лежащ на дъното и чакал нов маршрут “. В резултат на спецоперацията силите за сигурност са задържали 20 души, които са били в Беларус.

" Просто пробиха като последните . А ние започнахме интензивно да търсим тук ", Лукашенко не стартира с вежливост и добави, че въпреки " останалите да се крият в чужбина ", само че " ще ги намерим всички и ще ги почистим от обществото ".

Изчисление за медиен резултат

Опитът да бъде взривен съветският аероплан нямаше да има военно значение. Дори диверсантите да съумеят в Русия, той несъмнено не е единственият. Това обаче щеше да бъде медийна акция, предопределена за медиен звук.

Според Лукашенко събитията в Мачулищи и региона на Брянск, който неотдавна беше нападнат от ДРГ от територията на Украйна, са звена от една и съща верига.

" Да покажат на Запада на какво още са способни. Нужни са им пари. И нашите бегълци се чака да получат финансиране за това ", сподели президентът.

Casus belli?

Обвинявайки Украйна в офанзивата на съветския аероплан ДРЛО А-50 край Минск, Лукашенко три пъти назова Владимир Зеленски „ гнида “ (броихме).

" Президентът Зеленски е просто гнида. Просто гнида! Такива интервенции не се правят без единодушието на президента и главнокомандващия. Това ви го споделям като президент ", сподели ръководителят на Република Беларус.

По-нататък той повтори изявлението си, че Украйна предлага на Беларус " пакт за ненападение ".

" Гнида, тъй като тича из Беларус, праща хора при нас и пита, както описах: „ Да сключим пакт за ненападение, да се споразумеем, нямаме проблеми “. На което споделих: „ Няма да нападаме “. „ Не, дано подпишем контракт под егидата на Организация на обединените нации, че няма да ни нападнете. Чували сте всички тези изказвания. И в това време... Е, предизвикването е хвърлено ", Лукашенко многозначително приключи фразата.

Едва публицистите имаха време да си вдишат въздух в театралната пауза, когато със идващите думи беларуският водач изцяло отхвърли вероятностите за директно присъединяване на Беларус във войната.

" Ако разчитат (знам, че желаят да ни въвлекат във войната по команда на американците)... Ако мислите, че като хвърлите това предизвикателство, ще ни въвлечете във войната на следващия ден, която към този момент се води на всички места в Европа през днешния ден, грешите ", акцентира беларуският водач.

Накрая той назова осъществената интервенция по залавянето на терористите брилянтна и увери, че беларуските сили за сигурност ще намерят всички забъркани в саботажа на военното летище край Минск.

Следва продължение…

Въпреки многомесечните опити на беларусите да се отрекат от директното присъединяване в спецоперацията против Украйна, има версия, че триковете на СБУ в Мачулищи няма да останат незабелязани за Киев.

Това може да се съди най-малко по втвърдената реторика на Лукашенко по отношение на Зеленски. През целия интервал на изстудяване на връзките сред Киев и Минск беларуският водач нито един път не си разреши нито директни обиди, нито остра рецензия към украинския „ сътрудник “.

Заедно с обвиняванията против тайните служби на Украйна, политически осведомени лица считат, че в близко бъдеще не се чака спокойно съглашение с Киев.

Напротив, Беларус може демонстративно да стартира да натрупва сили покрай украинската граница, като държи генералния щаб на прилежащата страна на разстояние сред фронта, нуждата от поддържане на военни запаси в Западна Украйна и поддържане на усилена формация на въоръжените сили на Украйна във Волинска, Ровенска и Житомирска области.

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР