Офицер Мирослав Петков е най-новият член на Българо-американската полицейска асоциация

...
Офицер Мирослав Петков е най-новият член на Българо-американската полицейска асоциация
Коментари Харесай

Български полицай залови автокрадци в САЩ

Офицер Мирослав Петков е най-новият член на Българо-американската полицейска асоциация - Б.А.П.А. (Bulgarian-American Police Association - B.A.P.A.), осведомят от асоциацията на своята страница във Facebook и описват епизод от делниците на стража на реда.

Преди седмица, на 7 септември, полицейски елементи на Атланта се отзовават на повикване на Пийдмонт Роуд 3092 в града. Сигналът е за четирима обвинени, които разрушават коли.

След като дошъл на мястото, офицер Петков почнал да обхожда региона, чул чупене на стъкла и разкрил четирима обвинени, които разбивали коли. Престъпниците незабавно избягали от мястото, щом го забелязали. Полицай Петков почнал да ги преследва и съумял да задържи единия от тях. Заподозреният признал, че има оръжие у себе си. След като първият бил арестуван, сътрудниците на българина - офицер Търмънд и офицер Миранда съумели да открият и задържат втория дезертьор. Третият нарушител е бил арестуван от служител на реда Хо. Служителите на реда са разкрили голям брой принадлежности, за които се допуска, че обвинените са употребявали, с цел да проникват в колите - на мястото са открити три коли със счупени стъкла. Четвъртият обвинен е съумял да се измъкне.



Двама от обвинените са били малолетни. Единият от тях е разпознат като 19-годишния Джейдън Джаксън. На Джаксън са повдигнати обвинявания за разтрошаване на автомобил, скитане, възпрепятстване на полицията, владеене на принадлежности за осъществяване на закононарушение, владеене на огнестрелно оръжие по време на осъществяване на закононарушение, увреждане на имущество и допринасяне за престъпността на малолетен. На малолетните са повдигнати обвинявания за занемареност и скитане, непокорство на полицейски чиновници, владеене на принадлежности за осъществяване на закононарушение и разваляне на имущество.

В поста във Facebook се акцентира, че полицейското ръководство на Атланта се отнася съществено към тези и всички други закононарушения, а реакцията на чиновниците от Зона 2 отразява уговорката за понижаване на престъпността в региона.

Полицаят Мирослав Петков е с български корени и работи в град Атланта, щата Джорджия, заяви Българска телеграфна агенция. Роден е в град Лясковец. Сънародникът ни идва в Съединени американски щати като дете със фамилията си и всички се откриват в Атланта.

Офицерът поставя клетва като служител на реда в американския град през 2020 година.

От Б.А.П.А. допълват, че обича да прекарва времето си със фамилията и приятелите си, а също и да пътува.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР