Офицер и двама войници от индийската армия са убити при

...
Офицер и двама войници от индийската армия са убити при
Коментари Харесай

Кървав ръкопашен бой с 3 жертви между бойци от Китай и Индия на 5000 м височина

Офицер и двама бойци от индийската войска са убити при кървава ръкопашна борба с китайски военни на границата сред страните с най-голямо население в света в Хималаите, заяви Асошиейтед прес. Източник, поискал анонимност, посочи, че не е употребявано огнестрелно оръжие, битките са били ръкопашни.

Струпването на войски в долината на река Галван на над 5000 м надморска височина докара до конфликта, в който не се оповестява за убити и ранени от китайска страна.

В региона са ситуирани хиляди бойци, територията се оспорва от двете страни. Това е първата сходна борба с убити сред двата азиатски нуклеарни колоса от 1975 година насам.



„ Има жертви и от двете страни ", съобщи през днешния ден индийската войска. „ От индийска страна загубите включват един офицер и двама бойци. Високопоставени военни от двете страни организират среща на място, с цел да успокоят обстановката ", се споделя в изказването.

Според представителя на китайското външно министерство Чжао Лицзян виновни за провокацията са индийски военни, които на два пъти са минали граничната вадичка. Това е довело до сериозна физическа борба, без починали китайски бойци, увери представителят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР