Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber,

...
Офисът в София е изключително важен развоен център за Uber,
Коментари Харесай

Uber с нов директор на инженерния си офис у нас


„ Офисът в София е извънредно значим развоен център за Uber ”, споделя Иван Атанасов
(снимка: Ивайло Миланов / предоставена от Uber)

Иван Атанасов поема ръководството на инженерния офис на Uber в България и ще дава отговор за създаването на сериозни услуги от финтех региона на продукта в международен мащаб.

Uber отдава основно значение на българския си център и по тази причина залага на водач като Иван Атанасов с нaд 20 гoдини oпит в софтуерната промишленост, 13 от които са на лидерски позиции, оповестиха от компанията.

Атанасов се причислява към Uber през 2018 година и поема част от екипите в София, които се занимават със основаване на технологиите, обслужващи издаването на част от финансовите документи за разплащания и придвижвания на пари сред компанията и нейните сътрудници.
още по тематиката
„ Офисът в София е извънредно значим развоен център за Uber ”, разяснява Иван Атанасов. „ Всеки ден компанията осъществя 16 милиона пътувания и всеки месец 98 милиона консуматори на платформата разчитат на нас ”.

В новата си роля, Атанасов ще дава отговор за развиването на продуктите, създавани в София, както и за растежа на инженерния екип.

Uber Engineering София започва в България през 2014 година и е един от първите софтуерни офиси на компанията отвън Сан Франциско.  Екипът тук създава финтех услуги, които подкрепят разплащанията и подсигуряват финансовата правомерност.

В момента в развоиния център в София работят 80 индивида, а проектите плануват разгръщане с нови 20 индивида до края на годината и още най-малко 50 през 2022 година

„ Амбицията ми е София да стане един от двата съществени софтуерни центъра на Uber за Европа и да увеличим офиса си тук до 250 сътрудници в околните 3 години ”, съобщи Иван Атанасов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР