Офисът на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на

...
Офисът на малоимотния Данаил Николов, който е купил фирмата на
Коментари Харесай

ГЕРБ пред офиса на фирмата, продадена от шефа на НАП

" Офисът " на малоимотния Данаил Николов, който е купил компанията на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, се намира в изоставена кирпичена къща в драгоманското село Ялботина, стана ясно от видео, излъчено от ГЕРБ. Мястото бе показано от ексдепутатите Тома Биков и Александър Иванов. 



" Данаил Николов, на който Румен Спецов е продал компанията си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 година Собственик е на 23-24 компании с милиони левове отговорности към хазната. Които в този момент Спецов би трябвало да събере. Данаил Николов е " убедил " Румен Спецов да му продаде компанията си за " крупната сума " от 500 лв.. Това евентуално е някаква " харвардска иновация " - да купиш компания за 6 милиона за 500 лв.? Какво споделя министърът на финансите Асен Василев за тази скица, която има профила на Данък добавена стойност машинация? Подал ли е Асен Василев сигнал до прокуратурата по отношение на Румен Спецов? Продължават ли Румен Радев и Асен Василев да стоят зад тила на Румен Спецов, който по всички стандарти има профила на човек, който е правил Данък добавена стойност машинация ", разяснява Тома Биков.

Преди две седмици финансовият министър Асен Василев разгласи, че скоростно ще подреди инспекция, която да откри събитията към продадената от новия директор на Национална агенция за приходите Румен Спецов компания, която към днешна дата има солидни отговорности към фиска.​ 

Реакцията на служебния финансов министър пристигна, откакто претендентът за народен представител Георги Кадиев изиска оставката на Спецов. Кадиев разгласява част от инспекционен акт на някогашната компания на данъчния началник, публикуван 70 дни откакто " Гранекс Трейдър " е продадена.

Проверка в обществени регистри на Национална агенция за приходите и Търговския указател демонстрира, че актуалният изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов е продал дяловете си в сдружението " Гранекс Трейдър " на 7 април, 2016 година Ревизионният акт е с дата 17 юни 2016 година и е връчен на новия притежател Данаил Николов.

Според Кадиев сдружението е било в ревизионно произвеждане все още на продажбата на дяловете и по всяка възможност към този момент е имало и публикуван инспекционен отчет.  " С огромна доза сигурност може да се твърди, че продажбата на дяловете е точно разследване на предстоящите резултати от проверката. В резултат на тези дейности компанията в никакъв случай не покрива отговорностите си и до ден-днешен дължи над 1.5 млн. лева на Национална агенция за приходите ", съобщи Кадиев.

Министърът на финансите изясни, че инспекция по случая " Гранекс " към този момент е правена, без да се открият нарушавания.

" Той е желал да напусне България и си е продал компанията, отишъл е в Ню Йорк, а след това в Дубай с жена си. В този миг е продал компанията си и почтено казано, не се е интересувал кой купува тази компания. За да се продаде една компания, би трябвало да има чисто досие, документи от Национална агенция за приходите, от локалните управляващи за липса на отговорности. Ако има нещо, което е неправилно, подсъдно, нелегално, сигурно то ще излезе. Със сигурност тази инспекция е текла известно време, когато това се е случвало, в този момент отново може да бъде пусната. Сигурен съм, че най-различни органи могат да се самосезират, в случай че решат. Аз персонално нямам терзания в професионализма и честността на Спецов ", уточни Асен Василев.

Министърът изясни " офанзивите " против Румен Спецов с смяната на методите на работа на Национална агенция за приходите след промяната на управлението. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР