Офертите за готови апартаменти ново строителство в София започват от

...
Офертите за готови апартаменти ново строителство в София започват от
Коментари Харесай

Експерти обясниха основателни ли са опасенията за балон или срив на пазара на имоти в София

Офертите за подготвени жилища ново строителство в София стартират от 900 евро за квадратен метър, а покупко-продажби под това равнище са недостиг. Цените на парцелите в града означават минимално повишаване през 2017 година, което е в границите на 2-4% и е единствено за избрани региони на столицата, а опасенията за балон или срив на пазара, за какъвто отчет на Бюксел предизвести преди време, на този стадий са неоснователни. Това оповестиха от огромна организация за недвижими парцели, представени от в. „ Труд “.

Според брокерите най-търсени не престават да са двустайните жилища, а най-предпочитани квартали от купувачите са южните, засилено търсене има и в целия регион “Младост”.

Имотите в центъра на София се продават за по-малко от месец и се купуват основно за инвестиция, само че предлагането е извънредно лимитирано.

Друга наклонност, която следят специалистите през годината, е, че цената към този момент не е водещ фактор в избора на жилище. Това, което се гледа, е регионът, средата, методът на живот и стандарта на квартала. Младите фамилии избират покупка на жилище в комплекс, където изискванията са по-добри и които оферират повече комфорт, до момента в който по-възрастните в множеството случаи търсят парцел за инвестиция.

Според Люба Атанасова, изпълнителен шеф на компанията, е обикновено повече хора да желаят да влагат парите си в парцел, поради ниските лихви по депозитите. За някаква нервност около заемите обаче не може да се приказва. Много рядко се търси 100% финансиране, най-често то е сред 30 и 40%.

“Прогнозите, че 2017 година ще бъде годината на жилищата с 2 спални не се сбъднаха”, споделя Атанасова. Тя разяснява, че в последно време клиентите имат условие за повече от 1 баня, изключително в по-големите жилища.

Очакванията за 2018 година са да продължи наклонността за спокоен и сдържан пазар, в случай че не станем очевидци на огромни интернационалните събития, които могат да преобърнат нещата. В противоположен случай прогнозите са за лек растеж и уравновесен заможен бранш.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР