Офелия е член на клуба Менса“ – най-голямата, най-старата и

...
Офелия е член на клуба Менса“ – най-голямата, най-старата и
Коментари Харесай

3-годишната Офелия е с по-високо IQ от Айнщайн

Офелия е член на клуба „ Менса “ – най-голямата, най-старата и най-известната организация за хора с висок коефициент на просветеност


„ Менса “ е нетърговска организация, отворена за всеки, който премине стандартизираните проби с резултат, по-висок от този на 98% от популацията.

Момиченцето чудесно си спомня, когато е на 1 годинка, а първите си думи произнася едвам на 8-месечна възраст.

Офелия живее в дребното градче Росън Уай, графство Херефордшир. За своите три години тя от дълго време се е научила да разграничава цветовете, знае наизуст писмеността и цифрите.

Когато майка й стартира да подозира, че щерка й е извънредно дете, тя я води при експерти. С помощта на разнообразни проби те ревизират интелекта й и слагат оценка на нейния IQ от 171 точки. IQ-то на популярния Алберт Айнщайн е… 160 точки, а на средностатистическия човек не надвишава 110. Според специалисти интелектуалните качества на Офелия надвишават два пъти нормата за нейната възраст.

Майка й споделя, че момиченцето обожава да чете книги дружно с родителите си, а също да написа, да се занимава с числа и да играе на компютъра си. При това Офелия е доста дейна и обича да е с връстниците си на открито.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР