Одобрените от ЕС нови санкции срещу Русия предвиждат забрана на

...
Одобрените от ЕС нови санкции срещу Русия предвиждат забрана на
Коментари Харесай

Новите санкции на ЕС забраняват руснаци да съхраняват газ в Европа

Одобрените от Европейски Съюз нови наказания против Русия плануват възбрана на съветски жители да вземат участие в управлението на сериозна европейска инфраструктура, както и да резервират размери в европейските газови складове. Това се показва в известие на Съвета на Европейски Съюз, от Българска телеграфна агенция.

Въвеждат се спомагателни забрани за експорт на технологии и артикули като електроника, някои транспортни средства, машинни елементи, аварийни елементи за камиони и реактивни мотори, строителни материали, антени и кранове. Забранява се износът на електронни елементи, които може да послужат за съветските оръжейни системи, в това число дронове, ракети, вертолети, някои редки изкопаеми, интегрални схеми и термокамери, асфалт и синтетичен каучук.

За първи път към листата са прибавени седем ирански организации, които създават бойни дронове, употребявани от Москва във войната в Украйна. Забранява се преносът през Русия на изнасяни от Европейски Съюз артикули и технологии с двойна приложимост, с цел да се избегне заобикаляне на глобите.

Налага се възбрана за разпространяването в Европейски Съюз на каналите RT и " Спутник " на арабски език. Пояснява се, че това е мярка против разпространяването на дезинформация и манипулирането на информация, предопределена да дестабилизира страни. Тези канали са употребявани за непрекъснати и съгласувани дейности за дезинформация и съветска военна агитация, се добавя в известието. Ограничава се опцията съветски жители да заемат каквито и да било позиции в управителните органи на сериозни инфраструктури и субекти на Европейски Съюз, защото въздействието на Русия в тях може да заплаши положителната им работа и да сътвори заплаха за даването на съществени услуги на европейските жители.

Въвежда се възбраната за даване на съветски жители на размери за предпазване на газ, с цел да се избегне потреблението на съветските газови доставки като оръжие.

Ще бъдат въведени спомагателни отговорности за съобщаване за запорирано в Европейски Съюз имущество на съветски жители и организации, както и на Руската централна банка, обхванати от глобите. В листата на глобените се прибавят още три съветски банки.

Въвежда се обвързване за самолетните компании да оповестяват за осъществяването на чартърни полети. Предвижда се данните да бъдат обменяни сред страните в Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР